Petronella Andersson - Davarusa

Storseger i Florida för Petronella Andersson

På lördagen tog Petronella Andersson hem en stor 1.50-seger i Wellington, Florida med sin nya häst Davarusa – och en prischeck på 120.000 kronor.

43 ekipage tävlade i lördagens 1.50-hoppning i Wellington, Florida men endast sex av dem gick till omhoppning. Den mexikanska banbyggaren Ana Catalina “Catsy” Cruz Harris hade byggt en svår bana med en knepig trekombination i mitten.

Petronella Andersson och 12-åriga holländska halvblodsstoet Davarusa (Zavall VDL – Zavarusa H) vann med en felfri runda på 38.44 sekunder. Det här är hennes tredje säsong i Wellingtons Winter Equestrian Festival (WEF), den enda tävling hon rider i USA.
– Jag har tur, för jag får det bästa av båda världar. Jag kommer precis från tävlingarna i Spanien (MET Oliva) med sex hästar och här har jag tre hästar, sa hon efter segern.

Året har för övrigt börjat bra för Petronella med flera fina placeringar i Spanien.

– Det är hård konkurrens i WEF och banorna är snabba och stora med respektingivande hinder. Jag tycker att hästarna verkar gilla att ge sig ut på banorna och underlaget är fantastiskt.

Petronella Andersson - Davarusa
Petronella Andersson – Davarusa. Foto Sportfot

Hon planerar att rida i WEF i fem veckor, inklusive den femstjärniga tävlingen nästa vecka.
– Om din häst inte har så mycket erfarenhet kan den bli lite ”spooky” på banan och inte veta hur den ska reagera, säger Petronella. Men jag är nöjd med min häst. Hon gjorde ett toppenjobb och det här är en ny häst för mig. Jag har bara ridit henne i två tävlingar innan jag kom hit. Hon har en fantastisk personlighet, är väldigt okomplicerad och försiktig och har en bra personlighet.

28-åriga Petronella är baserad i Belgien där hon arbetar på Stephex Stables, kollega med Lorenzo De Luca, Daniel Deusser, Jonna Ekberg och systrarna Zoé och Emilie Conter som är döttrar till ägaren Stephen Conter.

Tvåa i klassen blev irländaren Paul O’Shea med Skara Glen’s 7 Pillars, på tiden 39.52 sekunder. Trea var amerikanska Lacey Gilbertson med Bijzonders på 39.89 seconds.

Resultat:
1 DAVARUSA: 2008 KWPN mare by Zavall VDL x Zavarusa H
PETRONELLA ANDERSSON (SWE), Stephex Stables: 0/0/38.44

2 SKARA GLEN’S 7 PILLARS: 2010 KWPN gelding by Spartacus x Whisky
PAUL O’SHEA (IRL), Skara Glen Stables, LLC: 0/0/39.52

3 BIJZONDER: 2006 KWPN gelding by Acodettol x Quite Easy
LACEY GILDERTSON (USA), Seabrook LLC: 0/0/39.89

4 FIFY SHADES: 2008 WEST gelding by Call Me Number One x Sheltana
ANDREA TORRES GUERREIRO (COL), Santa Catalina Farm: 0/4/37.61

Petronella Andersson - Davarusa
Petronella Andersson – Davarusa. Foto Sportfot

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.