Stortävlingar stoppade av FEI – prispengar betalades inte ut

De fem- och fyrstjärniga Hubsidetävlingarna i Frankrike har stängts ner av FEI då arrangörerna inte har betalat ut prispengarna till de tävlande.

Hubside Jumping i franska St Tropez och Valence, som startades 2019, har snabbt blivit en institution med fyr- och femstjärniga tävlingar. Under pandemin var det i stort sett de enda stora tävlingarna för världseliten. Sedan 2019 har man arrangerat hela 34 FEI-tävlingar.

Men nu har FEI ställt in alla resterande Hubsidetävlingar under 2022 efter att det avslöjats att prispengar inte betalats ut till de tävlande. En talesperson från FEI säger:

– Beslutet togs efter att prispengar inte betalats ut vid tävlingar som tidigare hållits i St Tropez och Valence. FEI har gett arrangörerna flera tillfällen att betala ut allt de är skyldiga, men det har hittills inte gjorts.

Nu ber arrangörerna om ursäkt och lovar att man ska rätta till detta så snart som möjligt. Tävlingarnas grundare och ägare Sadri Fegaier – som du kan läsa mer om i vårt porträtt här – säger:

– Det är viktigt att fortsätta Hubside Jumpingtävlingarna och välkomna alla inblandade under bästa möjliga förutsättningar.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.