Geneve Peder Christian

Miljontävlingarna i Geneve är igång – storartad inledning av Peder

Peder Fredricson inledde tävlingarna i Geneve storartat med en andraplats på H&M Christian K i Trophée de Genève.

Ikväll sänds tävlingen Rolex Top 10 med världens tio främsta ryttare i startfältet. Följ vår direktrapportering!

Ridenews är på plats i Geneve för att rapportera från stortävlingarna.

49 ryttare från 16 nationer, inklusive världens nio högst rankade hoppryttare, fanns i startfältet när de 60-årsjubilerande grandiosa tävlingarna i storsponsorn Rolex hemstad Geneve inleddes med Trophée de Genève.

Banbyggaren Gérard Lachat hade byggt en 1.60-bana bestående av 13 hinder och 16 språng.

13 ekipage till omhoppning

Frankrikes 56-årige veteran Roger-Yves Bost levererade den första felfria rundan med sin hingst Cassius Clay VDV Z och fick snart sällskap av landsmannen Edward Levy på stoet Rebeca LS.
Amerikanen Kent Farrington, som senast vann huvudklassen i Geneve, var även han felfri med Creedance. Sedan tillkom två unga stjärnskott – 22-årige schweizaren Edouard Schmitz med 12-årige valacken Quno och 24-åriga grekiska publikfavoriten Ioli Mytilineou med 10-årige L’Artiste de Toxandra, som hon kallar sin stora snälla jätte –”big friendly giant”.

De fick sällskap av Tysklands Daniel Deusser med Scuderia 1918 Tobago Z och Christian Kukuk med Checker 47,  Österrikes Max KühnerElektric Blue P, Jérôme Guery från Belgien med Quel Homme de Hus och Frankrikes Nicolas Delmotte med Ilex v. Dessutom kunde den schweiziska hemmapubliken glädjas åt att ha Bryan Balsiger med Dubai du Bois Pinchet och  Martin Fuchs med Conner Jei felfria.

Och så fick vi även se Peder Fredricson med H&M Christian K gå felfritt till omhoppning.

Peder 47 hundradelar från seger

I omhoppningen visade Kent Farrington än en gång att Geneve är något av hans europeiska hemmaarena. Trots att han var tredje ut i omhoppningen med hela 13 ryttare lyckades ingen slå hans tid. Inte ens Peder Fredricson, som dock var närmast med endast 47 hundradelar till godo för Farrington. Trea i klassen blev Daniel Deusser.

Kent Farrington - Creedance
Kent Farrington – Creedance. Foto Ashley Neuhof/Rolex Grand Slam

– Det är fint att vara tillbaka på CHI Geneva, sa Kent Farrington efteråt. Det är fortfarande hårda tider i världen och jag är så glad att arrangörerna lyckas hålla den här stora tävlingen. Det är häftigt att få tävla mot det här gänget, de allra bästa ryttarna och hästarna i världen.

– Jag kommer att rida Gazelle i Rolex Grand Prix på söndag. Hon känns fin och planen är att starta henne i de mindre klasserna imorgon och ta det därifrån.

Sänds i SVT – direktrapporteras hos Ridenews

Ikväll sänds tävlingen Rolex Top 10 med världens tio främsta ryttare i startfältet och på söndag rids den stora Rolex Grand Prixklassen. Följ vår direktrapportering!

Ridenews är på plats i Geneve för att rapportera från stortävlingarna.

Här kan du se SVT Plays sändning från Top 10 i Geneve > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.