Janelle Larsson - Staralme Esc Z

Supertalangen Janelle Larsson flyttar från Sverige

Nu berättar hopptalangen Janelle Larsson för DN att hon flyttar till Belgien för att jobba hos Angelica Augustsson Zanotelli.

I augusti flyttar hoppryttaren Janelle Larsson, 18 år, till Belgien. Där kommer hon att jobba hos Angelica Augustsson Zanotelli i hennes och maken Marlon Modolo Zanotellis egna business.

Janelle tog studenten i våras och ska nu satsa helhjärtat på ryttarkarriären. Genom att flytta till Angelica i Belgien och hennes tävlingsstall i Eksel får hon alla möjligheter att utvecklas. Hon kommer att jobba för Angelica på halvtid och vara elev på halvtid.

– Eftersom jag kommer att jobba halvtid och vara elev på halvtid tar jag med mig två av mina egna hästar, säger hon till DN.

– Jag ville gärna flytta till Nederländerna eller Belgien, och jag har alltid tyckt att både Angelica och Marlon rider väldigt bra och effektivt. Därför känns det helt perfekt att hamna hos dem. Jag tror det är viktigt att man hamnar hos någon som har ett system som passar ens egna tankar om hur man vill utvecklas som ryttare.

Läs hela intervjun (i skrivande stund ej låst) i DN > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.