Foto: Kim C Lundin/Fredrik Jonsving

Svensk flopp i nationshoppningen

Svensklaget bestående av Peder Fredricson, Fredrik Jönsson, Henrik von Eckermann och Rolf-Göran Bengtsson hade en tuff helg i Rotterdam. Laget slutade sist i Nations cup.

Det var en trippelbarr som vållade problem för alla svenskar utom Peder Fredricson och H&M Christian K. Rolf-Göran fick ett tvärstopp och von Eckermann och Jönsson nedslag i första rundan.

–  Det visar bara att man aldrig kan vara säker när det gäller hästar och hoppning, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Ridsportförbundets hemsida  efter att det stått klart att Sverige slutade på sista plats.

Segrande ur striden gick Belgien bestående av Nicola Philippaerts, Niels Bruynseels, Jos Verlooy och Pieter Devos.

Den svenska kvartetten hade med sig 15 fel från första rundan. I andra stannade herrarna på fyra fel – men det räckte inte.

– Både Rolf-Göran Bengtsson och Fredrik Jönsson kom tillbaka med bra rundor. Henrik von Eckermann utgick när hans resultat inte kunde förbättra lagresultatet. Ett bra beslut tycker jag, vi kommer tillbaka en annan dag, säger förbundskaptenen till ridsportförbundets hemsida.

Peder Fredricson var tvåa i grand prix med H&M Christian K i fredagens tävlingar. Han var också enda svensk med dubbelnolla i Nations cup.

Nästa Nations cup är i Falsterbo i juli.

Resultaten

Fullständiga resultat och information om vilka som ingått i respektive lag hittar du här.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.