Henrik von Eckermann, Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson satte motståndet på plats i fredagens 140-hoppning. Foto: Fredrik Jonsving

Svensk supertrippel i Friends Arena

Inte en. Inte två. Men tre svenskar plockade pallplatserna i fredagens 140-hoppning i Friends Arena. Svensktrion bestod av Henrik von Eckermann, Malin Baryard-Johnsson och Peder Fredricson. Trion visade världsklass i tävlingen som avgjordes i två faser.

När bara två ryttare i form av Jannica Sprunger och Bertram Allen kvarstod höll svenskarna grepp om de tre topplaceringarna. Ingen av de förstnämnda kunde rå på trion, och därmed fick hemmanationen en riktig supertrippel i fredagskvällen.

Henrik von Eckermann satte upp ett rasande tempo och ledde från start till mål i startfältet. Men själv är han ödmjuk och gav som brukligt cred till hästen.

– Jag vet att den är naturligt snabb och man får förvalta det. Det är en bra start men det är långt kvar, säger von Eckermann själv om helgen i Friends Arena.

– Jag ska försöka vinna de klasser jag startar i.

Vinnarhästen Lorielle 2 har Henrik bara haft i sex veckors tid.

– Vi håller på och försöker lära känna varandra.

Resultaten blev som följer: Henrik von Eckermann och Lorielle 2 segrade med tiden 31,12 i andra fasen. Malin Baryard-Johnsson och H&M Second Chance landade på tiden 31,70 och Peder Fredricson knep tredjeplatsen med H&M Zaloubet och tiden 32,73.

Det blev ett stämningsfullt ärevarv med en blågul topp tre med svenska fanor och nationalhymn från den uppsuttna musikkåren till publikens jubel.

Bakom svensktrion kom bland annat världsettan Harrie Smolders.

Fullständiga resultat i klassen

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.