Henrik von Eckermann och King Edward vann superfinalen förra året. Foto FEI/Massimo Argenziano

Svensk världscupseger – IGEN! Henrik och King Edward överlägsna vinnare

Henrik von Eckermann och King Edward var en av de mest överlägsna segrare vi sett i en världscuptävling. Förutom den obeskrivligt eleganta uppvisningen var tiden i en egen dimension – nästan fem sekunder snabbare än tvåan. Det blev alltså återigen en svensk segrare i världscupen i denna fjärde omgång i italienska Verona!

Petronella Andersson och Castres van de Begijnakker hamnade utanför placering men tog ändå världscuppoäng.

Sju av fyrtio ekipage gick till omhoppning när världscupen reds i italienska Verona idag, söndag.

Petronella Andersson och Castres van de Begijnakker missade omhoppningen efter att snöpligt ha rivit sista hindret efter en superrunda och blev utan både placering och prispengar – men tog ändå tre världscuppoäng, som kan komma väl till pass framöver i säsongen.
Även Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele rev idag – hela fyra bommar – och hamnade med 16 fel i botten av resultatlistan.

Brittiske Harry Charles satsade allt i omhoppningen med Romeo 88 och levererade den överlägset snabbaste tiden, 39.55 med en snabb spurt, som dessvärre gav ett bakbensfel och rivning på sista hindret. Henrik von Eckermann och King Edward som gick ut som nummer fyra kunde ta ledningen med en något långsammare tid, 40.55.

Ingen därefter lyckades slå den tiden och det blev endast ett annat felfritt ekipage – österrikiske Gerfried Puck och Equitron Naxcel V, som dock hade en betydligt långsammare tid än Henrik och Kingen, 45.24.

Henrik berättade efter segern att Verona egentligen inte var med i planen, men uppladdningen inför Global Champions superfinal i Prag och stortävlingen Rolex Top Ten krävde mer uppladdning.

– Vi gav King Edward en paus och jobbade för att få tillbaka hans fina form. Verona var normalt inte med i planen, men jag kände att han behövde en till tävling, för han hade bara gått fyra klasser på tre månader och jag har två stora tävlingar framöver. Så jag tänkte att jag tar hit honom så att jag får igång honom lite mer och idag var han fantastisk igen!

När Henrik nu var i Italien passade han också på att hälsa på sin tidigare topphäst Mary Lou som är i avel på en gård utanför Verona:

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sprunger-Von Eckermann (@cyor_stables)

Alla resultat > > >

Ställningen i världscupen > > >

Trea i dagens världscuptävling i Verona – Harry Charles – Romeo 88. Foto FEI/Massimo Argenziano

 

Tvåa i dagens världscuptävling i Verona –  Gerfried Puck – Equitron Naxcel V. Foto FEI/Massimo Argenziano

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.