Svenska nationscuplaget till finalen i Barcelona – tre VM-ryttare och två formstarka

Stephanie Holmén, Evelina Tovek, Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Fredrik Jönsson – där har du truppen som åker till Barcelona för finalen i FEI Nations Cup.

Kommande helg går finalen i FEI Nations Cup i Barcelona och vi hoppas att Sverige fortfarande är ”on fire”, som man har visat med segrar i Hickstead och Falsterbo – och även i Aachen (som dock ej var FEI Nations Cup).

Henrik Ankarcrona skickar tre ryttare ur EM- och VM-laget: Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Fredrik Jönsson. Formstarka Stephanie Holmén och Evelina Tovek är också uttagna. De red båda i det svenska laget vid nationshoppningen i Spruce Meadows, Kanada, nyligen där Sverige slutade fyra i grym konkurrens.

– Det är ryttare som alla har varit med och vunnit Nations Cup i år och har varit i en otroligt bra form. Dessutom har alla varit i Barcelona innan, så det är ett rutinerat gäng, säger Henrik Ankarcrona på SvRF:s hemsida.

Finalen i Barcelona avgörs över fyra dagar. Den första omgången rids på torsdag den 3 oktober. De åtta bästa lagen går därefter vidare till söndagens finalomgång, där lagen börjar om på noll fel. Resterande lag rider Challenge Cup, ungefär som en B-final, under lördagen. Varje lag består av fyra ryttare och förbundskaptenen har möjlighet att ändra lagets sammansättning efter torsdagens första omgång.

Belgien är regerande mästare i Nations Cup, som även förra året avgjordes i Barcelona. Sverige slutade då på sjätteplats i finalen.

Deltagande nationer:
Sverige
Schweiz
Italien
Irland
Frankrike
Belgien
Storbritannien
Nederländerna
Tyskland
Norge
Portugal
Spanien
Mexiko
USA
Brasilien
Colombia
Egypten
Japan

Arrangörens hemsida

TV-tider:
FEI TV sänder live från alla omgångar plus individuella klasser. Se schema här

Riders Live TV sänder individuella klasser under lördagen och söndagen

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.