Tiffany Foster och Northern Light

Svenska stoet segrade i Wellingtons stora 1.50 inatt

Svenska uppfödningen Northern Light (SWB) går från klarhet till klarhet tillsammans med sin nya ryttare kanadensiska Tiffany Foster. Inatt vann ekipaget den stora 1.50-hoppningen i Wellington med 380.000 kronor i prispengar.

Northern Light, svenskfött SWB-sto, vann inatt tillsammans med sin ryttare kanadensiska Tiffany Foster den stora 1.50-hoppningen i Wellington, Florida, med 380.000 kronor i prispengar. I klassen som innehöll 66 starter gick endast tio hästar till omhoppning. Nioåriga SWB-stoet Northern Light (Plot Blue – Contender) gick tillsammans med sin ryttare segrande ur striden på 42.47 sekunder.

I september köpte Andy och Carlen Ziegler, Artisan Farms, in stoet som tidigare ridits av Olivier Philippaerts. Hon matchades med Tiffany från början.

– När jag red henne första gången hade jag en verkligt bra känsla, sa Tiffany. Man känner att hon verkligen är en intelligent häst. Hon vet var hindren är och hon är likadan varje gång man sitter upp.

Tiffany Foster och Northern Light
Tiffany Foster och Northern Light. Foto Sportfot

Nattens 1.50 i Wellington var andra gången Northern Light gick på 1.50-höjd.
– Och det var vår första omhoppning tillsammans, berättar Tiffany.
– Jag är överraskad. Hon är verkligen snabb både på marken och i luften och har en enorm galopp. Jag visste att om jag fick en bra spurt i sista linjen skulle vi vara snabba. Hon är den sortens häst som man inte behöver be om att svänga, du bara tänker det och hon går.

Foster debuterar en rad nya hästar under utveckling i Grand Prix den här säsongen.
– Vi köpte den här gruppen av hästar som sex-, sju- och åttaåringar och har nu nått den punkten där de kan tävla och vinna. Det är verkligen spännande att se dem utvecklas och kliva upp till nästa nivå. Det har varit en lång process och ägare som Andy och Carlen som har tålamod förtjänar den här framgången. Jag hoppas att de ska få den med den här gruppen av hästar.

Northern Lights svenska uppfödare Ingrid Ragnarsson är en av få svenska, framgångsrika uppfödare i norra Sverige. Hon har sin gård vid Kalixälvens strand. På Facebook skriver Ingrid:
Stolt och lycklig uppfödare. Northern Light och hennes ryttare Tiffany vann just 150 i Wellington. Vilken ritt! De är en perfekt kombination, framtiden ser ljus ut.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.