Henrik von Eckerman och Tovek's Mary Lou vann världscupen vid Jumping Amsterdam 2019. Foto Kim C Lundin

Svenska superstjärnan pensioneras

Kommer inte tillbaka efter skadan – Tovek’s Mary Lou pensioneras.

Igårkväll kom beskedet att en av den svenska hoppsportens största stjärnor lämnar tävlingsbanorna. Henrik von Eckermann skriver själv på Instagram att 15-åriga Tovek’s Mary Lou (Montendro x Portland L) inte kommer tillbaka efter skadan som hon fick i Geneve i december 2019.
– Jag visste att den här dagen skulle komma, men trodde inte att det skulle ske så snart, skriver Henrik.
Efter en lång vila såg det lovande ut, men så dagen innan hon skulle göra comeback var hon inte fräsch.
– Ska vi vara realistiska så skulle hon behöva ett år till innan hon kunde vara tillbaka, så tillsammans med ägarfamiljen Tovek har jag tagit beslutet att pensionera henne från tävlan.

Stoet har betytt allt för Henriks karriär sedan han lämnade Ludger Beerbaums stall för några år sedan och varit grundpelaren i hans karriär. Segrar i Nations Cup, världscupen och Rolex Grand Prix är några av deras framgångar. De har representerat Sverige vid tre internationella mästerskap, hoppat hem två lagsilver och stått på pallen i två världscupfinaler. 45 starter i 1.60 har de hunnit med.

– Jag tror inte jag behöver förklara hur mycket det här stoet har gett mig i livet och vad hon betyder för mig. Jag vill inte se det här som ett slut, bara som ett kapitel som avslutas och jag ser fram emot hennes nästa som förhoppningsvis en fantastisk mamma.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Henrik von Eckermann (@henrikvoneckermann_)

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.