Mathilda Bohlin och Miclas Aristocrat var en av två svenska ponnyekipage till start i Stuttgart. Foto: Fredrik Jonsving

Svenskt i FEI Jumping Ponies Trophy i Stuttgart

Serien FEI Jumping Ponies Trophy är det närmaste ponnyrttare kommer en världscupserie. I Stuttgart gick sista kvalet med två svenska ekipage.

Serien FEI Jumping Ponies Trophy hade sitt sista och avgörande kval i Stuttgart där 20 finalister skulle vaskas fram. Banan designad av Christa jung och Louis Konickx var byggd över elva hinder och 14 språng på 1,35-höjd. I stuttgart var 21 ekipage till start. Serien leds av Molly Hughes Bravo från Portugal som vunnit i både Herning och Lyon.  Banskiss

De två svenska ekipagen Miclas Aristocrat riden av Mathilda Bohlin och Dynamite Spartacus med Ebba Danielsson deltog i seriens första deltävling i Herning. Där fick Ebba med sig sex poäng medan Mathilda stod utan poäng inför starten. I uppvärmningsklassen, som avgjorde startordningen i kvalet, var båda felfria och placerade. Ebba så bra som en fjärdeplats och Mathilda åttonde plats.

Avgörande kval

I lördagens avgörande klass fick Mathilda Bohlin och Miclas Aristocrat en förarglig rivning i en runda som annars såg ut att gå lekande lätt. Ebba Danielsson och Spartacus Dynamite började otroligt fint men den sista trekombinationen blev för tuff, de kom trångt in och fick med sig både insprångsoxern och b-hindret.

Totalt var tolv ekipage felfria på hinder och tio inom tiden gick vidare till omhoppning.  Med hela fem ryttare som inte tagit poäng i serien tidigare blev det rejäl ommböblering i listan. Mathilda Bohlin tog sina fyra första poäng med dagens klass och Ebba Danielsson tog den sista poängen och slutar på 9 poäng. Enligt Ridenews preliminära huvudräkning ser det ut att räcka till en finalbiljett till belgiska Mechelen i mellandagarna.

Se ponnyhoppningen i efterhand via FEI:s youtube-sändning

Hoppningen sänder Clipmyhorse gratis i litet format.

Serien presenterad

Regler för serien

Resultatlista
Start- och resultatlistor Stuttgart

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.