Alla fyra OS-guldmedaljörerna från Tokyo klara för Friends

Det svenska OS-guldlaget med Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann är alla klara för start under Sweden International Horse Show i Friends Arena 25-28 november.
Dessutom har den individuella OS-guldmedaljören Ben Maher, Storbritannien, tackat ja till tävlingarna – därmed är alla fyra OS-guldmedaljörer från Tokyo klara för Friends!

– En självklar tävling för oss att välja förstås. Vi har längtat väldigt mycket efter att få möta den svenska publiken och få ge tillbaka något som tack för det enorma stöd vi kände under och har känt efter OS, säger Malin Baryard Johnsson, och fortsätter:

– Det känns superroligt att även Ben Maher väljer att komma till Friends Arena. Det blir ett startfält i världsklass helt klart. Bättre kan det inte bli!

BenMaher och magiska Explosion W Foto: Kim C Lundin

Den svenska trion har haft en helt otrolig formkurva under 2021. Alla tre var med i omhoppningen om de individuella OS-medaljerna i Tokyo där Peder Fredricson tog hem silvret. Och alla tre gjorde sedan exakt vad som krävdes för att bärga lagguldet i den nervkittlande omhoppningen mot USA.

Därefter har formtoppen bara fortsatt att hålla i sig. Peder Fredricson red hem GCT-segern i London i augusti och individuellt EM-brons i Riesenbeck i början av september. Den senaste månaden har han dessutom ridit hem inte mindre än fyra pallplatser vid femstjärniga tävlingar. Under Sweden International Horse Show får han chans till revansch mot Ben Maher som knep det individuella guldet i Tokyo.

Malin Baryard Johnsson vann GCT i Rom i början av september och var tvåa helgen därefter. Förra veckan var hon felfri i nationshoppningsfinalen i Barcelona.

Henrik von Eckermann var dubbelt felfri i Barcelona och har ridit hem flera segrar i kringklasserna på GCT de senaste veckorna, så väl som placeringar i GP-klasserna.

– Det är helt makalöst vilken fortsatt form de här tre håller. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med ryttarna möta vår hemmapublik och hoppas att många kommer och hejar fram oss till nya framgångar i Friends Arena, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona, som de närmsta veckorna kommer att presentera fler svenska hoppryttare som får chansen att tävla under Sweden International Horse Show.

Totalt startar 18 hoppryttare, 9 svenska och 9 internationella, under de fyrstjärniga tävlingarna. Det blir sex internationella hoppklasser under fyra dagar.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.