Svenska hjältar med Peder Fredricson och Henrik von Eckermann på H&M Christian K respektive Toveks Mary Lou. Foto: Kim C Lundin

Sverige med i kampen om lagmedaljer – Schweiz leder

När den nio timmar långa hoppklassen nått sitt slut stod Steve Guerdat och hans SWB-häst Bianca som segrare. Schweiz leder och Sverige ligger sjua på få straff.

För svensk del var första halvlek en härlig övning med Fredrik Jönsson och Cold Play i stor form, Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana var inte långt efter. Läs mer här.

När andra halvan av startfältet gick igång amerikansk tid 13:30 var det två lagryttare kvar för Sverige. Som tredje ryttare satsade Henrik von Eckermann med Toveks May Lou på en snabb ritt i linje med stoets kapacitet. Vattengraven klarades av, Henrik jobbade hårt och Mary Lou flög högt över (se infälld bild i topp) och länge såg det ut att bli felfritt.
– På oxern där vi rev så hoppade hon inte tillräckligt långt helt enkelt. Det straffade sig lite att jag kom över muren med lite fart in i kombinationen.
– Jag är glad över att vi var snabba nog för att hänga med i resultatlistan trots nerslaget, jag är nöjd med dagen faktiskt.
– Mary Lou har sådan respekt för vattnet att jag måste rida på, det var därför jag övade på det igår för säkerhets skull. Det var något jag gjorde rätt.
– Jag ser verkligen fram emot torsdag för vi har fyra starka hästar som hoppat jättebra, det måste hålla i sig men jag har en bra känsla för våra laghästar.

Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou såg strålande ut. Foto: Kim C Lundin

Sveriges sista lagryttare var Peder Fredricson med H&M Christian K, en häst som Peder själv beskriver som inte den snabbaste. Det blev en felfri runda och tiden var inte alls fy skam utan att de behövde bränna skepp, totalt en 18:e plats på 80,66 sekunder.
– Han kämpade för mig, jag är jättenöjd med honom. Mitt mål var att hamna runt de femton bästa och nu blev det nästan så.
– Det är tufft med värmen mest för att det påverkar oss ryttare. Hästarna tar vi hand om bra med kylning, ångduschar, rider fram väldigt kort stund, hoppar få hinder – allt för att sitta på dem så lite som möjligt.
– Det blir en lång dag för mig men jag har kunnat vila i ett hus med luftkonditionering här i närheten.
– Vi har ett bra lag, vi har bra hästar, nu gäller laget – om jag går vidare till individuell final så laddar jag om för det på lördag.

Peder Fredricson och H&M Christian K ett hinder före målgång. Foto: Kim C Lundin

Brasiliens Pedro Veniss med härliga Quabri de l’isle ledde länge men Schweiz sista ryttare var den livsfarlige Steve Guerdat på sitt SWB-sto Bianca.
– Jag hade stor fördel av att starta sist ut i klassen, mina lagkamrater gav mig information och min häst Bianca är naturligt snabb. Jag kan alltid lita på att hon jobbar för mig.
– Jag tycker värmen är ok, hästarna jag har haft har alla gillat värme och Bianca är inget undantag. De blir mjukare i kroppen och har lättare för allt. Vi trivs bra här men det är ett långt mästerskap. JAg är glad för vår lagställning men mycket kan hända än, sa Steve Guerdat.

Steve Guerdat och Bianca (SWB) Foto: Kim C Lundin

Ännu en SWB-häst gjorde entré på banan genom Thriller P.

Thriller P (SWB) går för Chile med ryttaren Samuel Parot. Foto: Kim C Lundin

Lagställning
1. Schweiz 2,64 fel
2. Nederländerna 4,35 fel
3. Brasilien  6,42 fel
7. Sverige 8,59 fel

Individuell ställning
1. Steve Guerdat/Bianca (SWB) 0,00 fel
2. Pedro Veniss/Quabri de L’Isle 0,17 fel
3. Rowan Willis/Blue Movie 0,31 fel

Svenska placeringar med individuella fel
18. Peder Fredricson/H&M Christian K 2,16 fel
29. Henrik von Eckermann/Toveks MaryLou 3,20 fel
31. Fredrik Jönsson/Cold Play 3,23 fel
58. Malin Baryard Johnsson/H&M Indiana 5,33 fel

Resultat individuellt, klass
Resultat, individuell ställning
Resultat, lagställning
Uppladdning

WEG Tryon 2018

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.