Malin Baryard-Johnsson och H&M Indiana. Foto: Fredrik Jonsving

Sverige segrade i Nations Cup i Schweiz

Efter en spännande omgång som avgjordes med omhoppning stod Sverige som segrare i säsongspremiären av Nations Cup i schweiziska St Gallen!

Douglas Lindelöw - Casquo Blue
Douglas Lindelöw – Casquo Blue. Foto FEI/Richard Juillart

Sveriges lag med Douglas Lindelöw – Casquo Blue, Rolf-Göran Bengtsson – Ermindo W, Evelina Tovek – Winnetou de la Hamente Z och Malin Baryard Johnsson – H&M Indiana startade som lag tre av tio i säsongspremiären av Longines FEI Jumping Nations Cup i schweiziska St Gallen.

Foto FEI/Richard Juillart

Övriga lag var Schweiz, Tyskland, Storbritannien, Italien och Nederländerna.

Dessutom startade flera lag som egentligen inte tillhör Division 1 och därmed inte räknar poäng: Brasilien, Egypten, Israel och Mexiko. Förutom Italien har alla dessa nationer även kvalat lag till OS i Tokyo.

Nations Cup rids i två rundor och för Sverige var både Malin och Douglas felfria i båda rundorna och med några nedslag och tidsfel för övriga låg Sverige efter de två rundorna på 13 fel. Det gjorde även Tyskland och därför avgjordes tävlingen med omhoppning där ett ekipage från vardera land deltog. För Sverige gjorde Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W omhoppningen och lyckades rida både snabbt och felfritt. Tyskland fick ett tidigt nedslag och därmed gick segern till Sverige.

Malin Baryard Johnsson - H&M Indiana
Malin Baryard Johnsson – H&M Indiana. Foto FEI/Richard Juillart

Årets säsong är något rumphuggen på grund av pandemin och består av fyra deltävlingar istället för normala sju. Sverige startar vid tre av deltävlingar. Förutom St Gallen är det också La Baule och Rotterdam.

Alla lag i Division 1 får i år rida finalen i Barcelona 1-3 oktober. Där avgörs vilka lag som får fortsätta i Division 1 även 2022, och vilket lag som måste flytta ner till den lägre EEF-ligan.

Rolf-Göran Bengtsson - Ermindo W
Rolf-Göran Bengtsson – Ermindo W. Foto FEI/Richard Juillart

Glädjande denna helg var också Evelina Toveks femteplacering i 1.60 Grand Prix med Dalila de la Pomme.

Alla resultat i St Gallen

Här kan du se de svenska rundorna i Nations Cup:

Här ser du omhoppningen i Nations Cup:

Här kan du se fredagens Grand Prix 1.60 – i sin helhet! – där Evelina Tovek och Dalila de la Pomme blev femma:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.