Henrik Ankarcrona förbundskapten hoppning Svenska Ridsportförbundet

Sverige sexa i Nations Cup – men förbundskaptenen är positiv

Sverige slutade sexa i Longines FEI Nations Cup i polska Sopot, 18 fel efter segrande Tyskland. – Poängmässigt behöver vi mer, men långsiktigt finns det mycket positivt att ta med, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

När det sämsta resultatet i varje omgång räknats bort stannade det svenska laget på 22 fel när man red sin första omgång av FEI Nations Cup div I.

-Det är så klart både upp och ner men den långsiktiga planen får aldrig bli mindre viktig än den kortsiktiga och det finns mycket positivt att ta med härifrån, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till SvRF:s hemsida.

Laget bestod av Angelica Augustsson Zanotelli med Kalinka van de Nachtegaele, Douglas Lindelöw med Cheldon, Wilma Hellström med Cici BJN och Henrik von Eckermann med Hollywood V. Angelica och Wilma stannade på totalt fyra fel, Douglas på 14 och Henrik på 17

–Hollywood V debuterade på den här nivån och man behöver göra detta några gånger för att växa, Cheldon är tillbaka på denna nivån efter att ha varit borta ett tag och det är jag glad över. Och jag tycker att Angelica och Wilma red superstarkt och gjorde det väldigt bra med att rida felfritt sista rundan.

Inför Nations Cup i Sopot sa förbundskaptenen att han vill se väl förberedda ekipage och hästar som fortsätter att utvecklas. 

-Det tycker jag att jag fick också, så på så sätt är jag nöjd. 

Hur känns det då att det finns mycket positivt att ta med men att det poängmässigt krävs mer för att ta sig till finalen i Barcelona?

-Det är så klart en balansgång mellan att bygga för framtiden och att prestera här och nu. Kortsiktigt var vi inte bra nog idag, men jag tror väldigt mycket på att ge många chansen och inte låta en enskild prestation gå före den långa planen. Och vi har tre omgångar kvar att plocka poäng som tar oss till finalen i Barcelona, säger Henrik Ankarcrona.

Nästa omgång i Longines FEI Nations Cup där Sverige deltar är i Rotterdam under midsommarhelgen.

-Vi börjar få en bild av vilka som rider i laget där, men exakt hur det kommer att se ut får jag återkomma till, säger förbundskaptenen.

Fullständiga resultat finns här.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.