Peder Fredricson med Catch Me Not S  i Barcelonas strålkastare Foto FEI/Jim Hollander.

Sverige vidare till Nations Cup final

De 15 lagen i Nations Cup finalen gjorde upp i strålkastarsken. Två nationer leder med bara varsitt tidsfel, Sverige har bra häng på täten tack vare goda laginsatser.

Nations Cup finalens första omgång  i Barcelona på Real Club de Polo gick på em rejäl 1,60-bana med 13 hinder och 16 språng signerad banbyggaren Santiago Varela. Han var ansvarig för designen av banorna på vårens världscupfinal i Paris men det här är mer hans hemmaarena. Den stora klassen med 14 lag med fyra ryttare och Canada med tre ryttare red sin första omgång blev utslagsgivande eller vad sägs om att Tyskland och USA med åtta fel vardera inte kom med medan Schweiz och Frankrike gjorde det på samma fel men bättre total tid.

Sveriges lag lett av förbundskapten Henrik Ankarcrona gjorde en riktigt bra insats och ligger delad trea tillsammans med Belgien och Nederländerna som samtliga har fyra fel med sig. Jonna Ekberg med Univers de Vinnebus inledde med 8 fel men det rätades upp när Grevlundaryttaren och VM-reserven Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow (SWB f -06 e Cardento-Robin Z, uppf Kristina Larsson, äg Astrid Ohlin & Grevlundagården AB) gick felfritt. Sveriges tredje ryttare Irma Karlsson med Ida van de Bisschop hade ett nedslag. Lagankare och sist ut gick Peder Fredricson med Catch Me Not S (SWB f -06 e Cardento-Ramiro’s son , uppf Krister Svedberg, äg Ebba Berglöf) som satte en felfri ritt i hästens debut på 1,60-höjd.

I delad ledning ligger Österike och Italien där Österike med Max Kühner på hästen PSG Final och Julia Kayser på Sterrehof’s Cayetano Z som felfria kanske är den största överraskningen. Österike och Italien har vars ett tidsfel. Italiens Luca Marziani med Tokyo du Soleil var nyss på VM men var nu felfril iksom Ricardo Pisani på Chaclot.

Julia Houtzager-Kayser med Sterrehof’s Cayetano Z Foto: FEI/ Lukasz Kowalski
Max Kuhner med PSG Final Foto FEI: Jim Hollander.

De avgörande rundorna för Italien och Österike via FEI-tv

På söndag rids finalen med start klockan 15, den sänds på Betal-tv-kanalen FEI-TV.

Banskiss
Resultat

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.