Hansson WL och Peder Fredricson tog en individuell andraplats. Foto: Fredrik Jonsving
Ride TV

SWB-hästarna briljerade i Rom

Hansson WL och Silverstone G visade exakt hur anpassningsbara och snabba SWB-hästar kan vara. Prague Lions består, utöver nämnda hästar av ryttarna Peder Fredricson och lagkamraten Anna Kellnerova. Inledningen av helgens Global Champions League lovar gott.

– Han hoppade strumporna av sig för mig, säger Anna Kellnerova om SWB-hästen Silverstone G (Diamant de Semilly-Vancouver) när Global Champions Tour drog igång på allvar i Rom.

Prague Lions med firma Fredricson och Anna Kellnerova satte varsin nolla och gjorde ett hopp i resultatlistan inför lördagens lagfinal.

De bra svenskfödda hästarna fick gott om lovord från GCT-tv-kommentatorerna. I en intervju efter klassen berömde Peder Fredricson Hansson WL (Hip Hop/Iowa), till GCT-tv.

– Det är en bra häst. En av de bästa jag haft, säger Peder.

Det visade sig bli en knivig klass med många rivningar och färre felfria ritter.

–  Jag är lite förvånad. Jag trodde det skulle vara lite fler felfria och en snabb klass, säger Peder Fredricson till GCT-tv.
Peder och Hansson WL slutade på en individuell andraplats bakom Christian Ahlman, Tyskland, med hästen Caribis Z.
För övriga svenska ekipage blev det inga individuella placeringar. Henrik von Eckermann och Cantinero, samt Rolf-Göran Bengtsson och Crunch 3 hade 4 fel vardera. Evelina Tovek och Castello hade ett nedslag och ett tidsfel. Mathilda Karlsson, som numera inte tävlar under svensk flagg, fick 16 fel med Apollonia 23.
– En ganska stor bana men inte så teknisk. För att vara första banan för helgen var den ganska stor, säger Sylve Söderstrand som är på plats med Mathilda Karlsson.
Global Champions tour fortsätter under lördagen med final i lagtävlingen och kval till den individuella grand prix-klassen på söndag.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.