Sirene de la Motte och Marlon Modolo Zanotelli Foto: MiP Media / Mikael Persson

Sweden Grand Prix till Zanotelli – Petronella Andersson tvåa

Sweden Grand Prix blev en otroligt spännande fight med tre svenskar till omhoppning. Bästa svensk Petronella Andersson och brasiliansk seger med Marlon Modolo Zanotelli

Sweden Grand Prix

Peter Lundström hade byggt upp en 1,55-bana med 13 hinder och 16 språng i bedömning A med omhoppning. De 18 ekipagen gör upp i denna sista klass om en bil och fina prispengar. I tillägg står meetingpriset,  som är en bil, på spel och där ligger Peder Fredricson bäst till men inte med någon säker marginal till Henrik von Eckermann.

Dramatisk grundomgång

Harrie Smolders, världsetta och mer rutin än de flesta, hade en bra runda med Une de l’Othan, bara fyra fel men efter målgång gick något snett. Stoet skyggade för något och Harrie åkte av in i sargen.

Une de l’Othan och Harrie Smolders skiljs åt vid sargen Foto: MiP Media / Mikael Persson
Une de l’Othain och Harrie Smolders gör tummen upp och meddelar att han är ok Foto: MiP Media / Mikael Persson

Första felfria ryttare blev Evelina Tovek med Dalila de la Pomme och plötsligt såg det enkelt ut igen.

Dalila de la Pomme och Evelina Tovek Foto: MiP Media / Mikael Persson

Sedan kom Bertram Allen med GK Casper och putsade tiden. Petronella Andersson med Eclatant hade en ganska skakig runda men jublet visste inga gränser när de klarade sig felfritt, två svenskar till omhoppning.

GK Casper och Bertram Allen Foto: MiP Media / Mikael Persson

Biljakt

Peder Fredricson säkrade poäng i tabellen för meetingpriset när han och Hansson WL enkelt red felfritt. Det blev ett öronbedövande vrål i arenan.

Hansson WL och Peder Fredricson Foto: MiP Media / Mikael Persson

En motsvarande suck kom när Irma Kalrsson och Chaconnu kom fel på nästsista hindret efter ett missförstånd och hamnade mitt i efter en annars bra ritt.
Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow hade inte en bra dag på banan. En tidig rivning och en tung landning som bräckte en bom fick ekipaget att utgå.
Detsamma valde Henrik von Eckermann att göra efter att Peter Pan rivit både a och b hindret i trekombinationen.

Peter Pan och Henrik von Eckermann Foto: MiP Media / Mikael Persson

Två tuffa konkurrenter om meetingpriset som inte gick vidare till omhoppning.

Marlon Modolo Zanotelli och Sirene de la Motte var felfria och går ut sist i omhoppningen, han är största hotet för Peder Fredricson om meetingpriset.

Omhoppning

Omhoppningsbanan gick över hindren 9-10b-12-15-1-8a-8b-4-6 och det fanns gott om luft för att gasa på. Med bara fem till omhoppning var det hårt om toppoängen.
Evelina Tovek och Dalila de Pomme fick ett nerslag. Bertram Allen och GK Casper gick precis så fort som Allen kan men Casper bröt ut i kombinationen och chanserna kunde vara borta.
Petronella Andersson och Eclatant fastnade i luften över Saab-oxern och rev, tappade tid  och trots det hade snabbast tid på 46,67 sekunder.

Peder Fredricson och Hansson WL möttes av ett stort tjut från arenan. Det började bra men sen hände samma sak för honom som för Peteronella. Saab-oxern skördade ett offer och han fick 4 fel och en tid efter Petronellas, sämst trea.

Eclatant och Petronella Andersson Foto: MiP Media / Mikael Persson

Marlon Modolo Zanotelli kunde som sista ryttare utan felfria ta det lugnt med Sirene de la Motte. Det gjorde han och kunde lugnt rida ett felfritt ärevarv med ett tidsfel, tiden 55,88 sekunder.

Sirene de la Motte och Marlon Modolo Zanotelli Foto: MiP Media / Mikael Persson

Brasiliansk seger! och svensk andra och tredje plats med Petronella Andersson och Peder Fredricson.

Meetingpriset i form av en bil går till Peder Fredricson.

Resultat

Banskiss

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.