Lisen Bratt Fredricson. Foto: Kim C Lundin

Tävlingskalendern 2019 utan Grevlunda Grand Prix: ”För tungt att dra runt”

Grevlunda Grand Prix är elittävlingen som lockade, från unghästryttare till eliten. Lisen Bratt Fredricson bekräftar att det inte blir någon tävling 2019.

Inget Grevlunda Grand Prix 2019

Grevlunda Grand Prix har arrangerats hos Lisen Bratt Fredricson och Peder Fredricson i samarbete med Österlens Ridklubb och viss stöttning från sponsorer. Det har varit en elittävling för både hästar på högre nivå och unghästar i slutet på maj början på juni med kval till FHS. tävlingsarrangemanget har tagit stora delar av Grevlundagården i anspråk.

Nu läggs hela tävlingshelgen på is.
– Vi har mycket annan logistik som gör att vi helt enkelt inte mäktar med att arrangera tävlingarna 2019, säger Lisen Bratt Fredricson.

Grevlundatävlingarna fick för några år sedan pris som den mest uppskattade tävlingen i Sverige och har lockat storheter inom hoppsporten till tävlingen, kanske Sveriges vackraste tävlingsplats. Det har varit tävlingar i olika former sedan 2011 med undantag för 2016 då Lisen Bratt Fredricson med partners startade upp Elmia Scandinavian Horse Show.
Sedan 2013 har det varit i samarbete med Österlens Ridklubb. Helgen som gick tävlade både Peder Fredricson och Stephanie Holmén framgångsrikt i Friends Arena och Sweden International Horse Show.
– Så har det ju varit ett tag. Det är en sak när de tävlar på samma plats men när nu även Steffi kommer upp i nivå i tävlingarna så blir det tufft att få ihop schemat och planeringen.
Att då samtidigt anordna tävlingar på hemmaplan i juni blir för svårt.
– Vi mäktar inte med att köra vår egen tävlingsverksamhet samtidigt som vi ska vara en arrangör som har god kvalité på sin tävlingsanläggning, säger Lisen Bratt Fredricson.
Samtidigt efterlyser hon fler tävlingsplatser i södra Sverige som kan arrangera tävlingar på elitnivå.
– Det är ju väldigt ont om sådana anläggningar samtidigt som det ju finns väldigt mycket tävlingsryttare och hästar i Skåne, konstaterar Lisen Bratt Fredricson.

Än så länge finns det bara sju elithopptävlingar i 2019 års tävlingskalender i södra delan av landet från Jönköping och söderut. En hel del av dem går inomhus och förutom Falsterbo är det egentligen bara Gothenburg Summer Tour II (Fjärås RK) i juni och Henriksdals stora meeting i augusti som går utomhus.

Grevlundagården prisas för sitt arbete

Johanna Wall och Cash is King EM hoppar på Grevlunda Foto: Kim C Lundin
Lastbilsparkering och stallar tar upp stora ytor på Grelunda när det är tävlingar Foto: Kim C Lundin
Så vacker utsikt över tävlingsbanan Foto: Kim C Lundin
Hooch DK (BWP f -07 e Dulf van den Bisschop-Candidat) ) visar upp sig på Grevlunda Foto: Kim C Lundin

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.