Thomas Ryan - Quintano (Quality Time x Carthago) Foto: Kim C Lundin

Thomas Ryan dominerade 7-årskvalet

Falsterbo Horseshow har slagit upp portarna för årets hästfest. Ett av dagens första sportevent var 7-årskvalet där Thomas Ryan glänste.

Många har väntat, längtat och trängtat efter första dagen på Falsterbo Horseshow för året. Sporten levererade men vädret var regntungt och grått något som publiken numera klarar bra, läktarna runt dressyrbanan har tak runt om.

Efter en invigning med nationalsång av Klara Hammarström och musik från Staffanstorps Corps Drog det första 7-årskvalet igång.

Staffanstorps musikkår Foto: Kim C Lundin

De 40 startande red en bana på 1,35-höjd där dagens resultat kommer att räknas samman med morgondagens runda. Det tolv bästa får sedan möta de internationella ryttarnas 7-åriga hästar mot slutet av veckan.

Dagens inledande klass bjöd på en stor del fallande bommar och flera drog på sig tidsfel. Tio klarade sig felfritt och ytterligare fem drog på sig ett tidsfel.

Allra bäst var Thomas Ryan, 35-årig irländsk ryttare som tävlat i Sverige under året. Han inledde och avslutade klassen med de tre hästarna Quintano, Scarlet och Labalou felfritt, både enkelt och stilrent. Det gick dessutom snabbt.

Thomas Ryan med Scarlet (Semper Fi x Couleur-Rubin) Foto: Kim C Lundin

Snabbast av alla de felfria var Douglas Lindelöw med stoet Caluna, ett ekipage som blir farliga i fortsättningen.

Douglas Lindelöw med Caluna OLD (Calido x Lord Pezi) Foto: Kim C Lundin

Resultat kval 1

Start- och resultatlistor Equipe

Falsterbo Horseshow Websida Tidsprogram

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.