Tolv lag klara för semifinal

Det blev en tuff helg för lagen i Folksam elitallsvenska. Efter helgens tävlingar är tolv lag klara för semifinalen i Strömsholm.

Österlens RK, som vann helgens möten i Södra gruppen, har nu 25,5 poäng i totalställning. De följs av IM Sportriders RF och Dagstorpsortens RK som båda har 23,5 poäng.

I mellersta gruppen är det Åby RK, Loviseholm SK och Värnamobygdens RK som tar sig till semin, som det ser ut just nu. Åby med 25,5 poäng, Loviseholm med 24 poäng och Värnamo med 23,5 poäng.

I västra gruppen har Nääs RF kopplat ett hårt grepp om serien. Segrande laget har hela 28,5 poäng totalt. De följs sedan av semifinalklara Billdals RK och Varbergs RK med 26,5 och 20,5 poäng.

I östra gruppen har Strömsholms  RF också en notering på 28,5 poäng och leder framför Runsten Equestrians med 25,5. Tredje semifinalklara laget från östra är Föreningen Skästa ridcenter med 19.

Norra gruppen avgjordes tävlingarna under lördagen till skillnad från övriga grupper. Här kvalade Piteå RK med 28,5 poäng. Näsets RS och Gävle RS med 23,5 respektive 20,5 poäng.

Semifinalen avgörs i Strömsholm vecka 23.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.