Monte Bellini.

Topphingst till Sverige

Den framgångsrika prestationsförärvaren Monte Bellini 95324 stationeras i Sverige.

Monte Bellini 95324 ( Montender – Ramiro Z ) har varit tillgänglig via Lövsta Stuteris hingstprogram, men för 2022 års säsong kommer toppförärvaren stå stationerad på Lövsta Stuteri och Seminstation.

Monte Bellini har haft en otroligt framgångsrik karriär. Han var premiehingst då han godkändes och har varit tysk mästare både individuellt och i lag.
Under 2012 tävlade Monte Bellini bland annat i världscupfinalen och flera Nations Cup och blev uttagen till OS samma år. Han är känd för sin goda hoppteknik, men också för sitt fantastiska temperament och ridbarhet.

Hans avkommor klättrar i klasserna efter att ha varit mycket framgångsrika i unghästchampionat och ett flertal av dem har redan, framgångsrikt, tävlat upp till 150-klasser internationellt. Han har ett flertal godkända söner, drygt 30 statspremieston och flertalet högt bedömda föl. En av hans godkända söner, CCS Stud´s Fidelity tog guldmedalj på junior-SM 2020 med Julie Carlberg i sadeln. Monte Bellinis mest framgångsrika avkomma hittills, Mila 64, har nu debuterat 160 och tävlade bland annat i Global Champion Leauge superfinal i Prag med Ludger Beerbaum som ryttare.

Philipp Weishaupt och Monte Bellini vid Hamburgchampionatet 2012.: Foto: Julia Rau

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda Monte Bellini till de svenska stoägarna. Det är en väldigt välstammad hingst som både haft en mycket framgångsrik karriär själv och har avkommor på väg upp i svår klass. säger Malin Cohlin, stationschef, Lövsta Seminstation.

Fadern Montender tog med Marco Kutscher individuellt OS-brons och dubbelt guld vid EM. Modern Ramira är belönad med ”Performance mare jumping“. Hon har även lämnat Conte Bellini, som har varit tvåa vid tyska mästerskapen och tävlat upp till trestjärnig nivå. Morfar Ramoro Z har lämnat otalliga svårklasshästar och avelshingstar, men förknippas kanske i Sverige främst som far till Robin Z.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.