Fokus. Evelin Lavén hade siktet inställt. Foto: Angelica Forsberg
Ride TV

Total lycka när SM-bronset säkrades

Hon har ridit flera SM och hamnat utanför pallen. I Helsingborg var det till slut Evelin Lavéns tur. Nu läggs ett SM-brons till meriterna.

Evelin vann fredagens SM-kval för Young Rider på Helsingborgs Fältrittsklubb. Inför söndagens final var det dags att vässa formen – och nerverna. Kvalsegern gav bästa möjliga startplats och största möjliga press. I en bronsomhoppning för tre visade Evelin var skåpet skulle stå med Easy Q när ekipaget gjorde sitt första Young Rider-SM tillsammans.

– Jag kom in och visste att det var några som klarat banan med ett fel och att det inte skulle bli guld eller silver om jag rev ett, säger Evelin.

Med bara ett enda hinder kvar hade hon säkrat guldet om bommarna blivit kvar i hållarna. Men det blev ett snöpligt nedslag på det allra sista hindret, och chansen till de högsta valörerna försvann.

– Jag hade behövt hjälpt honom mer över det sista hindret, konstaterar Evelin.

På plats var mamma och tränare Ann Lavén och mammas pojkvän Olof Qwiding. I klippet här intill bjuder vi på riktig mamma-lycka när Evelin rider hem bronset. Hör också medaljören själv berätta om rysaren.

Resultat

Intervju med guldmedaljören Stella Röhlcke

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.