Niklas Arvidsson och Hasard startar SM. Foto: Fredrik Jonsving

Triss i Arvidsson i SM: ”Tacksamt problem

De svenska mästerskapen bjuder på triss i familjen Arvidsson. Denna helg är det pappa Niklas Arvidsson som startar med inte mindre än två hästar i senior-SM. Men det är inte det enda vi får se av familjen Arvidsson i SM.

Förra helgen gjorde ponny och childrenryttarna upp i de svenska mästerskapen på Helsingborgs Fältrittklubb. Nu är det dags att kora de svenska mästarna i hoppning för senior, young rider och junior. Niklas Arvidsson har inte mindre än två hästar med sig in i finalomgång ett som rids under fredagen. Det handlar om de godkända hingstarna Cortino och Hasard. Niklas har nu ett lyxproblem inför den sista och avgörande finalen på söndag. Där får nämligen bara en av hästarna startas.

– Jag måste se vem som går bäst, helt enkelt. Jag kan inte avgöra vem som skulle göra det bäst, säger Niklas Arvidsson.

Båda hästarna startade föregående helg i Flyinge. Hasard vann kvalet och hade ett nedslag i grand prix medan Cortino kom trea i både kvalet och i grand prix.

– Cortino har lite mindre rutin eftersom han varit skadad i omgångar, säger Niklas Arvidsson.

Den godkända hingsten drog på sig en gaffelbandsskada när han hoppade på bocken och har varit borta länge, vilket förklarar bristen på rutin.

Men det är inte det enda vi ser av familjen Arvidsson i inomhus SM. Föregående helg startade dottern Linn Arvidsson i ponny-SM. Och slutade femma.

– Hon hade ett ner i omhoppningen, annars hade hon vunnit, säger pappa Niklas.

”Så det är”

Det var ett hårt slag för tävlingsinriktade Linn vars tårar rullade ner för kinderna efter avslutad klass.

– Men det är ju så det är. Man måste ha tur. Ibland kan man vara i fyra, fem bommar och de ligger kvar och ibland faller någon, säger Niklas som själv var på plats för att stötta dottern under helgen.

– Det är jätteroligt att jag hade möjligheten att vara med. Det är klart att det hade varit jättestort att få vinna SM på hemmaplan, men Linn hade lite otur där. Man vinner inga klasser utan att ha lite tur med sig, säger Niklas.

Denna helg blir inget undanag. Det är nämligen så att Lucas Arvidsson, son till Niklas, startar Junior-SM med hingsten Aquad’or.

Niklas Arvidsson. Foto: Fredrik Jonsving

På plats finns såklart pappa Niklas för att stötta upp inför sin egen klass. I medgång och motgång.

– Man ser liksom på dem att de första timmarna efter en sån sak så rasar nästan hela världen för dem. Men de är ute och tävlar nästan varje helg och är vana. Det blir lite bättre när man kommit hem och fått prata om det, säger Niklas.

Samtliga första omgångar i SM för junior, young rider och senior går under fredagen. Juniorerna rider sedan final under lördagen, och resterande under söndagen.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.