Henrik von Eckermann

Två fyrstjärniga pallplatser för Henrik i St Tropez

Henrik von Eckermann tog två topplaceringar i de fyrstjärniga klasserna som reds i St Tropez idag – uppe på pallen i både tidshoppning 1.45 och 1.40 med omhoppning i konkurrens med 75 procent av världens topp 30-rankade ryttare.

Arrangörerna av de fyrstjärniga hoppningarna i St Tropez har skrutit vitt och brett om sitt skarpa startfält i helgen – tre fjärdedelar av världens 30 högst rankade ryttare är på plats för att rida om hyfsade prispengar – i söndagens 1.55 finns en miljon att dela på.

Så det var i knivskarp konkurrens som Henrik von Eckermann idag red hem två pallplatser.

Med 10-årige Forever (Otangelo x Chin Chin ) tog han en tredjeplats i tidshoppningen 1.45. Klassen vanns av sjukt snabba Emanuele Gaudiano, Italien med Carlotta, som ryttaren kallar ”exceptionell”. De var mer än två sekunder snabbare än Henrik. Tvåa i klassen blev franske Simon Delestre med Chesall Zimequest.

I kvällens 1.40 med omhoppning knep sedan Henrik ännu en tredjeplats, dubbelnolla med Fancy ME ( Forsyth Frh x Gimpel ), även det en 10-åring från hans stall. I den klassen segrade belgiske Jérôme Guery med Fais Toi Belle du Seigneur ett 9-årigt sto e Ferme Du Seigneur.

 

Peder Fredricson – som idag fick bekräftat att han håller platsen som världsfyra på rankingen – tävlar också i St Tropez i helgen, liksom Catherine Silfverling Jansson och Janelle Larsson, som rider två- och enstjärniga klasser.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.