Ryttaren har fastnat i en dopingkontroll.

Tysk hoppryttare avstängd för doping – provet innehöll kokain

En tysk hoppryttare stängdes av i november 2018 – för att ha testat positivt för både kokain och amfetamin i juni 2018.

Tyska tidningen St Georg skriver i sitt januarinummer om en tysk hoppryttare som hamnade i dopingkontroll under de tyska mästerskapen i början  på juni 2018. Proverna visade på restprodukter från kokain och amfetamin. De klassas som dopning av ryttare och nationellt reagerade de tyska myndigheterna med avstängning av ryttaren.

Det tog däremot osedvanligt lång tid för FEI att komma fram till samma resultat. Mellan juni och november var ryttaren suspenderad från nationella tävlingar i Tyskland. Först den 14 november trädde avstängningen från internationellt tävlande i kraft.

Ryttaren är nu avstängd på obestämd tid i väntan på att fallet tas upp av FEI tribunalen. Till St Georg har ryttarens advokat inte gett någon kommentar om omständigheterna kring hans klient som gör att dopingprovet visar på två narkotiska preparat.

I FEI:s databas finns inga resultat efter tävlingen i Balve registrerade på ryttaren. Det finns dock registrerade starter på ryttaren enligt Horsetelexresults.com.

Under 2018 fastnade två amerikanska fälttävlansryttare i dopingkontroll med amfetamin i blodet. Amfetamin anses vara prestationshöjande.

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.