Henrik von Eckermann, Wilma Hellström. Foto Catharina Hansson, Kim C Lundin

Tysk seger – men ännu en svensk succéhelg i världscupen

Henrik von Eckermanns nya 9-åriga stjärna glänste i världscupen och Wilma Hellström gjorde ännu en kanoninsats och var dubbelnolla. Segern gick till hemmanationen men med dagens resultat och förra helgens seger i Verona tar Henrik ledningen i världscupen.

Den tyske världscupdebutanten Richard Vogel gjorde en otrolig omhoppning och vann söndagens världscuphoppningar inför hemmapubliken i Stuttgart.

Den första nollan i klassen kom genom Storbritanniens Harry Charles med Casquo Blue, som tidigare reds av Douglas Lindelöw och sedan radade nollorna upp sig – hela 13 ekipage av 39 var felfria.

Wilma och Cicci blir dubbelnolla

Det gällde även Sveriges Wilma Hellström som återigen var felfri med Cicci Bjn.
– Hon älskar att vara inne på arenan med publiken, säger Wilma i tv-sändningen efter ritten, men lovade inte någon snabb omhoppning, hon måste ta hänsyn till att Cicci bara har ett öga.

Även det andra svenska ekipaget var felfria, Henrik von Eckermann med Jenny Johanssons 9-åriga Iliana som är hans nya stjärnskott.
– Hon är naturligt snabb, sa Henrik om stoet, men det stod klart att han inte skulle satsa allt i omhoppningen med den unga hästen.

Lyonsegraren, Frankrikes Kevin Staut med Visconti du Telman, tog ledningen i omhoppningen med en snabb tid.

Wilma Hellström gjorde en otroligt säker omhoppning, men var ändå tre sekunder långsammare än Staut.

Blixtrande snabb världscupdebutant

Så kom Tysklands 25-årige världscupdebutant Richard Vogel med United Touch S och klippte bort galoppsprång i nästan varje linje med hästens enorma galopp. Han tog en överlägsen ledning, nästan två och en halv sekund snabbare än Staut.

Henrik von Eckermanns Iliana gör sin första världscuptävling och utan att utmana stoet med svåra vägar lyckades de med hennes naturliga snabbhet gå in på andra plats.

Även Irlands Denis Lynch är en snabb ryttare och gör med Brooklyn Heights en snabb omhoppning som placerar honom före Henrik.

Steve Guerdat har hittills inte tagit några poäng i världscupen men nu fick han till en riktigt bra omhoppning med Dynamix de Belheme och klockades på exakt samma tid som Lynch.

Richard Vogels tid lyckades dock ingen slå och han tog hem segern i denna debut, med Guerdat och Lynch på delad andra plats, Henrik von Eckermann blev fyra och Wilma Hellström nia.

Henrik leder världscupen

Därmed har nu Henrik von Eckermann tagit över ledningen i världscupen och Wilma Hellström ligger på 12:e plats. Efter segern i Helsingfors ligger Angelica Augustsson Zanotelli på sjunde plats.

Resultat > > >

Ställningen i världscupen > > >

Sändningen i SVT Play > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.