Sofia Farman - Ulla-Bella Hästak vid förra årets Lövsta Future Challenge på Breeders. Roland Thunholm.

Unga hästarna gör upp om sista biljetterna till Lövstafinalen

Till helgen går det andra kvalet av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar av stapeln på Flyinge under Breeders Trophy. Det är 51 ekipage som ska göra upp om de sista biljetterna till finalen som rids under Gothenburg Horse Show 31 mars – 4 april 2021.

De fem unga hästarna som kvalade under Norrköping Horse Show i augusti ska nu få sällskap av de fem bästa Breeders Trophy-anslutna sexåringar från Flyinge. Under veckan går hästarna två kvalomgångar och en finalomgång. Det första kvalet rids under fredag och det andra kvalet under lördag. De 25 bästa hästarna från de tidigare kvalomgångarna går vidare till söndagens avgörande finalomgång. Då avgörs det vilka fem hästar som tar sig vidare till finalen som rids under Gothenburg Horse Show 2021.

— ”Vi är glada och stolta över det här långa samarbetet med Lövsta Future Challenge. Det är otroligt viktigt att vi ger unga hästar den här möjligheten att utvecklas och samla erfarenhet i en internationell arena som Scandinavium. Vi är medvetna om den osäkra tiden som råder men vi jobbar på för fullt för att få en så bra tävling som möjligt.” säger Tomas Torgersen, tävlingsledare Gothenburg Horse Show.

Precis som tidigare år kommer även vinnaren av SWB Stallion Trophy få en plats till finalen. Det innebär att det kan bli elva svenska unga hästar som möter internationellt motstånd i Scandinavium 2021.

De fem hästarna som kvalade till finalen via Norrköping Horse Show är:
• Arnold Assarsson med Baloé Hp 1342
• Emelie Grönborg med Jamaica VHL
• Kajsa Björe med Kereen Cobra
• Emma Emanuelsson med Diastar PS
• Julie Carlberg med CC Stud’s Jetset

Här kan du se reglerna för Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar. http://lovstafuturechallenge.se/jumping/unga-hastar/regler/

Här finns start- och resultatlistor för alla klasser och på Equisport kan du se klasserna live. https://online.equipe.com/sv/competitions/38846

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.