Sea Coast Monalisa vant Paradijs och Gudrun Patteet med Alexandra Mörner och Emelie Brogren Tegelberg Foto: Fredrik Jonsving

Unga hopptalanger i Lövsta Future Challenge – seger till Patteet

Hela 16 unga hopptalanger har tampats i Lövsta Future Challenge. Bästa 7-åring i Scandinavium blev Sea Coast Monalisa van’t Paradijs riden av Gudrun Patteet.

Unga hopptalanger i Lövsta Future Challenge

Den stora 1,40-banan med elva hinder och 14 språng passade de utländska ryttarna bäst. Initialt i grundomgången var det bara felfritt från ryttarna Gudrun Patteet, Martin Fuchs och Christian Ahlmann.

Så kom Josefine Hallgren och Torrada (SWB f -12 e Tornesch-Corrado I, ägMonica och Ingemar Nilsson) och klippte till med en riktigt snygg och felfri ritt. Glädjen stod högt i tak och Josefine red ett mini-ärevarv i glädjen över att ha tagit sig till omhoppning.

Josefine Hallengren och Torrada Foto: Fredrik Jonsving

Elin Sjögren var så nära med China Con Kannan F (SWB f -12 e Kannan-Shin Chin, uppf Eva Gurdmundsson, äg Hannell Dressage Stable AB, Tullstorp Dressage Stable) när sista hindret så förargligt föll efter ett pet.

China con Kannan F och Elin Sjögren Foto: Fredrik Jonsving

Lördag kväll tog Stephanie Holmén en pallplats i Gothenburg Trophy med Sparven. Nu satte hon lika självklart en nolla med valacken Cash du Talus (SF f -12 e Kannan-Quick Star, äg Grevlundagården i Vitaby AB). I alla fall två svenskar till omhoppning kändes lovande.

Cash du Talus och Stephanie Holmén Foto: Fredrik Jonsving

Och där stannade det sedan sista startande Jens Fredricson och Lövsta Stuteris egen godkände hingst Cayenne de Clarence (SF f -12 e Baloubet du Rouet-Alfa D’ Elle, äg Lovsta Stuteri AB) fick ett förargligt nedslag.

Omhoppning

Omhoppningsbanan innehöll hinder 4 – 5b – 10a – 10b – 13 – 14 – 7  och lämnade gott om plats för att lägga upp galoppen.

Först ut var Gudrun Patteet med Sea Coast Monalisa van’t Paradijs (BWP f -12 e Bamako de Muze-Emerald van’T Ruytershof) som utnyttjade möjligheten att dra på, felfritt och 28,81 sekunder.

Sea Coast Monalisa vant Paradijs och Gudrun Patteet Foto: Fredrik Jonsving

Martin Fuchs och Ghost de Reville (SBS f -12 e President-Orlando) vann lördagens kvalklass. De hade inte mattats alls utan tog stora risker, till synes utan ansträngning men inte snabbt nog utan 29,78 stannade klockan på.

Ghost de Reville och Martin Fuchs Foto: Fredrik Jonsving

Josefine Hallengren och Torrada körde inte något riktigt utmanande anslag utan tog ut svängarna. Tyvärr föll bland annat oxern nr 14 och det blev 8 fel.

Christian Ahlmann och Mandato van de Neerheide (BWP f -12 e Emerald van’T Ruytershof-Pommeau du Heup) var i full combat mode men den store valacken, mycket lik sin far, var inte snabb nog, felfri på 30,44.

Mandato och Christian Ahlmann Foto: Fredrik Jonsving

Kunde då Stephanie Holmén piska Patteets tid? Inte lätt men hon satsade med Cash du Talus, rev samma oxer ur sväng som Josefine och slutade på fyra fel.

Segerintervju

Gudrun Patteet om sin segerrunda med sitt snabba sto.
– En bra erfarenhet för mitt sto, hon har lärt sig mycket den här helgen. Hon är uppfödd hos min granne hema i Belgien. Vi fick köpa henne för att de ville ge henne en chans i sporten. Jag har bara ridit henne sedan i vintras. Nu får hon lite semester eftersom hon varit så duktig under vintersäsongen.
– Det var ett suveränt upplägg med en liten klass att börja med och sedan har kraven stegrats. Riktigt bra byggt och stort idag men ändå rättvist.
–Det är en ren ära att träna för RGB och det har varit skönt att ha honom med sig här. Han är tyst och trygg men ger säkra bra råd till oss.

Sea Coast Monalisa vant Paradijs och Gudrun Patteet Foto: Fredrik Jonsving

Stephanie Holmén blev bästa svensk med Cash du Talus
– Han var så bra i grundomgången men det blev lite för mycket i omhoppningen. Jag red inte så bra i svängarna och det tog ut sin rätt.

Filip Ågren med Cardina blev bästa U25-ryttare under Gothenburg Horseshow under konceptet för U25-ryttare i Lövsta Future Challenge.

 

Banskiss

Resultat

Startlista

Länk till SVT Play för världscupklasser

Start och resultatlistor

Gothenburg Horseshow hemsida

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.