Foto Privat

Vann tidshoppning med nio sekunder tillgodo på tvåan

Hannes Melin hoppade hem segern i 1.45 i Linköping med ”Algot”, All I Got is U – med NIO SEKUNDER tillgodo på tvåan. Vad hände?

Hannes Melin har nyss släppt ut hästarna och är på väg tillbaka till tävlingarna i Linköping, där han igår vann 1.45 med All I Got is U på en tid som var hela nio bländande sekunder snabbare än tvåan.

Vad hände?
– Jag vet inte riktigt.

Hannes har haft hästen i tre år och börjat rida en del 1.50. Han tävlade den senaste helgen också i SM på Sundbyholm, där de hade 8 fel i första rundan och utgick i finalen som gick på 1.55.Men vid fredagens 1.45-runda i Linköping var det inga bommar ner.

– Jag var ganska sugen på att vinna när jag åkte dit, men jag hade också en baktanke om att jag behöver träna på en grej. Jag får nämligen lite feeling ibland när jag vill rida fort, men nu har jag tränat på att sitta kall och inte sätta för mycket tryck. Så det var min plan – att bara hålla galoppen och vända lite.
– Men så kommer tjejen innan mig in och sätter upp en sån jädra galopp, hon red verkligen speedhoppning – om än med ganska stora vägar.
– Ändå tänkte jag att – nej, jag håller mig till planen. Jag satsade på att inte rida jättefort, men korta vägar och lite snett över hinder. Men så småningom insåg jag att jag rider fem meter innanför alla andra.
– Jag tänkte, helvete, hur gick det till?

Nioårige ”Algot”, All I Got is U, efter Cardentosonen Algot, är Hannes egen och gör skäl för namnet.
– Han är den enda hästen jag har på den här nivån, som kan gå 1.50-klasser. Det är inte jättelätt att kånka runt på bara en häst i de här klasserna och det är kostsamt att resa ut i Europa.
– Han är jättelätt att vända och har en stor och fin galopp. Om jag bara vågar sitta lite still i båten så håller han en bra galopp. Jag är mån om att inte förstöra sprången, för jag vill att han ska gå riktigt stora klasser.

– Nu närmast ska han gå 1.50-finalen i Linköping på söndag och kanske en klass i Västervik nästa helg. Sen ska han ha paus. I höst vill jag starta några internationella klasser med honom.

– Jag älskar den här hästen så mycket. Han är rolig att rida och ger mig enormt självförtroende. Vi utvecklas tillsammans.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.