Stephanie Holmén och Flip´s Little Sparrow,

Världscupen från Amsterdam: Tre ner för Stephanie Holmén – Henrik utgick

Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow var placerade igår i 1.60 i Amsterdam men idag blev det 12 fel i världscupens grundomgång. Henrik von Eckermann med Fancy Me utgick.

Stephanie Holmén gjorde en fin insats i världscupen i Amsterdam idag med Flip’s Little Sparrow, men fick 12 fel i grundomgången.

”Kanske lite mjölksyra efter hoppningen igår”, sa Steffi till SVT.

Steffi och Flip’s Little Sparrow, ”Sparven”, gjorde under gårdagen en snygg och felfri runda i grundomgången över den 1.60 stora Grand Prix-banan. I omhoppningen med 11 ekipage satsade Steffi allt och fick den fjärde bästa tiden, men det blev dock två ner och slutligen en placering på 11:e plats.

Inledningsvis var värlscupbanan en utmaning för ryttarna. Den första till omhoppning blev hemmaryttarem Jeroen Dubbeldam med Rolf-Göran Bengtssons tidigare topphäst, Casallsonen Oak Grove’s Carlyle – hästen som Rolf-Göran själv var trea med i Grand Prix här i Amsterdam förra året. Jeroen säger att detta är hans första val till OS så här långt. Sedan var det lite glest men på slutet radade nollorna upp sig och det blev nio till omhoppning: belgiske Pieter Clemens med Quintini, holländaren Harrie Smolders med Monaco, tyske Marcus Ehning med Calanda, holländske Maikel van der Vleuten med Beauville Z, brittiske Robert Whitaker med Catwalk IV, tyske Daniel Deusser med Jasmien vd Bisschop, holländske Marc Houtzager med Sterrehof’s Dante och belgiske Niels Bruynseels med Gancia de Muze.

Tidigare i helgen har både Stephanie Holmén och Henrik von Eckerman haft framgångar.

Henrik och Best Boy var placerade i fredagskvällens 1.50-hoppning med endast ett tidsfel i grundomgången vilket gav en 11:eplats.

Henrik, som vann här förra året med Tovek’s Mary Lou, red i världscupen idag Fancy Me och utgick efter sjätte hindret och två nerslag.

 

 

Länk till SVT:s sändningar från världscupen > > >

Länk till livesändning från FEI-tv > > >

Ställningen i världscupen > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.