Marc Houtzager (här med Sterrehofs Calimero, Arkivbild) Foto: Kim C Lundin

Världscupen i Amsterdam: Seger för Marc Houtzager

Stephanie Holmén gjorde en fin insats i världscupen i Amsterdam idag med Flip’s Little Sparrow, men fick 12 fel i grundomgången.

”Kanske lite mjölksyra efter hoppningen igår”, sa Steffi till SVT. Under lördagen var som bekant hon och Sparven placerade i den stora Grand Prixhoppningen. Läs mer här > > >

Inledningsvis var världscupbanans grundomgång en utmaning för ryttarna. Den första till omhoppning blev hemmaryttarem Jeroen Dubbeldam med Rolf-Göran Bengtssons tidigare topphäst, Casallsonen Oak Grove’s Carlyle – hästen som Rolf-Göran själv var trea med i Grand Prix här i Amsterdam förra året. Jeroen säger att detta är hans första val till OS så här långt. Sedan var det lite glest men på slutet radade nollorna upp sig och det blev precis tio till omhoppning: belgiske Pieter Clemens med Quintini, holländaren Harrie Smolders med Monaco, tyske Marcus Ehning med Calanda, holländske Maikel van der Vleuten med Beauville Z, brittiske Robert Whitaker med Catwalk IV, tyske Daniel Deusser med Jasmien vd Bisschop, holländske Marc Houtzager med Sterrehof’s Dante och belgiske Niels Bruynseels med Gancia de Muze.

Harrie Smolders - Monaco
Harrie Smolders – Monaco i Falsterbo i somras. Foto Fredrik Jonsving

I omhoppningen var Jeroen Dubbeldam först ut och det är uppenbart att han har andra mål för Oak Grove’s Carlyle. Han red en lugn och prydlig runda utan att bry sig om klockan. Pieter Clemens kom in och kapade tiden med hela fem sekunder och sedan red Harrie Smolders ytterligare några hundradelar snabbare och tog ledningen. Sedan kapades tiderna ytterligare och Marc Houtzager segrade med Sterrehof’s Dante på 34.05 sekunder.

Henrik, som vann här förra året med Tovek’s Mary Lou, red i världscupen idag Fancy Me och utgick i grundomgången efter sjätte hindret och två nerslag.

Resultat > > >

Länk till SVT:s sändningar från världscupen > > >

Länk till livesändning från FEI-tv > > >

Ställningen i världscupen > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.