Daniel Deusser

Världscupen i Mechelen – äntligen seger för Daniel Deusser

När världscupen i Mechelen avgjordes på måndagen blev det halv hemmaseger, då Belgienbaserade tyske Daniel Deusser vann.
Norske Johan Sebastian Gulliksen tog sina första världscuppoäng.

Daniel Deusser - Killer Queen Vdm
Daniel Deusser – Killer Queen Vdm. Foto FEI/Hippo Foto – Dirk Caremans

Världstrean Daniel Deusser tog med Killer Queen VDM sin första världscupseger för säsongen i den nionde omgången av världscupen i Mechelen, Belgien, som gick på måndagen.

Det var tolv ekipage i omhoppning, men bara fyra av dem gjorde en felfri runda. Emanuele Gaudiano med Chalou var snabbast av alla på 41.05  sekunder, men med ett ner på tredje hindret blev det en femteplats.

Pius Schwizer - Cortney Cox
Pius Schwizer – Cortney Cox. Foto FEI/Hippo Foto – Dirk Caremans

Schweizaren Pius Schwizer tog med Cortney Cox ledningen i den andra rundan på 44.02 sekunder.

– Det var en lite konstig omhoppning med många bra ekipage som gick vidare men sedan inte så många felfria, sa Daniel Deusser efter ritten. Ärligt talat visste jag att jag hade en bra chans att slå Pius tid. Jag tänkte inte på bommarna, min häst kändes väldigt bra och jag tänkte att om jag inte slåss idag, när ska jag då försöka? Och det fungerade fint, för hon var med mig och hon var lysande!

Wilm Vermeir - IQ vh Steentje
Trea i denna världscupomgång blev Wilm Vermeir – IQ vh Steentje. Foto FEI/Hippo Foto – Dirk Caremans

–  Hon har gjort fantastiska saker och hon är bara nio år. Jag har haft henne i två år nu och hon har vunnit flera youngsterklasser inklusive att bli bästa unga häst i Aachen när hon var åtta. För varje år kliver hon upp och blir bättre och bättre. Jag ska bara förbättra markarbetet lite mer, för hon har enorm potential för framtiden, hon är en väldigt spännande häst.

Med 41.37 sekunder var segern klar för Daniel Deusser, som tidigare har vunnit världscupen i Mechelen 2013 med sin gamla topphäst Cornet d’Amour som vann finalen 2014.

Nu försöker Daniel Deusser kvalificera sig till finalen i Las Vegas och kommer att rida de kommande tre omgångarna i Basel, Leipzig och Amsterdam som alla går i januari.

– Tobago har en liten skada som håller honom borta några veckor, så kanske blir det Killer Queen i Basel, sade Daniel.

Daniel Deusser har familjen involverad i tävlingarna i Mechelen. Tävlingarna i Mechelen hölls i minne av Eric Wauters, som är pappa till hans fru Caroline, som också har jobbat med arrangemanget. Daniel tävlar för Tyskland, men bor i Belgien där han rider för Stephex Stables.

– Jag bor nära tävlingsplatsen, så många av våra vänner har också kommit till tävlingarna för att se mig vinna. På ett sätt är det mycket press, men å andra sidan får jag också mycket stöd från mina vänner och från organisationen. Jag är verkligen glad att jag kunde vinna här för jag gör det för dem. Jag vet hur hårt de arbetar med tävlingen, så segern är inte bara för mig, utan för alla här.

Johan Sebastian Gulliksen - Chaloubet
Norske Johan Sebastian Gulliksen tog i Mechelen sina första världscuppoäng med Chaloubet genom att gå vidare till andra rundan och där sluta på en 12:eplats vilket gav 5 världscuppoäng. (Arkivbild) Foto FEI/Satu Pirinen

Evelina Tovek och Dalila de la Pomme fick ett nerslag i första rundan och slutade på 22:a plats. Henrik von Eckermann och Fancy Me slutade efter 12 fel på 31:a plats.

Topp 3 i världscupomgången i Mechelen:

1. Killer Queen VDM – Daniel Deusser, Tyskland 0/0 41.37
2. Cortney Cox – Pius Schwizer, Schweiz 0/0 44.02
3. IQ van het Steentje – Wilm Vermeir, Belgien 0/0 45.16

Alla resultat > > >

Ställningen i världscupen – västeuropeiska ligan > > >

Se Daniel Deussers ritt igen:

Ridenews intervju med Daniel Deusser från Al Shaqab förra året > > >

Källa: FEI

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.