Amsterdam kan avgöra om det här gänget har en behaglig väg fram till världscupfinalen i Göteborg eller om jakten fortsätter. Foto: Kim C Lundin

Världscupfeber – här är gänget som rider i helgen

Kvaltävlingar på båda sidor Atlanten står på schemat – i Amsterdam är det flera svenska ryttare som ska försöka bärga poäng.

Världscup i Amsterdam

När världscupcirkusen drar vidare är det för dressyren första stoppet för året i Amsterdam, Nederländerna. Hoppningen hade redan ett kval i Leipzig där tre svenska ryttare var till start och Irma Karlsson tog poäng.  Nu blir det kval i både FEI Dressage World Cup och Longines FEI Jumping World Cup med start för dressyren redan fredag förmiddag.

Patrik Kittel Delaunay OLD och Antonia Ramel Brother de Jeu är svenskar i startlistan. Det är ett tufft startfält med Isabell Werth och Weihegold bland annat. Edward Gal och Glock’s Zonik har dock fått avanmäla då hingsten fortfarande dras med feber.
Tävlingarna inleds med Grand Prix på fredag klockan 11:00 och avgörs i kür på lördag klockan 12:30.

För de svenska hoppryttarna svenska ryttarna Stephanie Holmén och Henrik von Eckermann gäller en knivskarp jakt på poäng om det ska bli final i Göteborg. Malin Baryard Johnsson startar men har deklarerat att final aldrig funnits på hennes dagordning, det är utomhusevenemang som gäller för H&M Indiana i år.
Hoppningens världscupomgång rids på söndag med start klockan 15:15.

Tävlingsplatsens hemsida

Start- och resultatlistor

TV-tider Amsterdam:
ClipMyHorse sänder live från alla kringklasser bland annat U25-hoppning/dressyr samt nationella klasser
26 januari: 12:20 FEI TV sänder live från världscupen i dressyr
27 januari: 15:15 SVT Play sänder live från världscupen i hoppning

Världscup i Wellington

I Wellington, Florida rider Tinne Vilhelmson Silfvén världscupdressyr i nordamerikanska ligan. Med Don Auriello alias ”Anton”  siktar Tinne på att hämta värdefulla poäng. Motståndet är tufft och Tinne möter tre av USAs fyra VM-medaljörer.

Grand Prix-klassen rids med start 22:15 torsdag kväll. På lördag klockan 13:00 svensk tid är det dags för den avgörande kürklassen.

Don Auriello och Tinne Vilhelmson Silfvén Foto: Kim C Lundin

Tävlingsplatsens hemsida

Resultat

Livesändning

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.