Tomas Torgersen. Foto: Kim C Lundin

Världscupfinalen i Göteborg: ”Nattsvart men inte omöjligt”

Läget är nattsvart, men Göteborg kan fortfarande komma att arrangera en final i världscupen – med andra förutsättningar.

Igår kunde vi meddela att även världscupen i Bordeaux blir inställd. Med anledning av att då alla världscupens ben i den västeuropeiska ligan utom Leipzig ställts in, intervjuas idag Gothenburg Horse Shows tävlingsledare av SVT Sport:
– Just nu är det ett riktigt nattsvart läge, men vi håller det så öppet som möjligt, säger han.

Om även Leipzig ställer in så finns bara finalen den 31 mars – 4 april i Göteborg kvar. Enligt Tomas Torgersen är det dock inte omöjligt att fortfarande arrangera en final i så fall. Man får då göra en annan uttagning till de 18 platser som den västeuropeiska ligan har. De övriga ligorna har inte drabbats av inställda omgångar på samma sätt och kommer att kunna fylla sina platser med kvalade ryttare.

– En modell där platserna fördelas och de berörda nationerna kommer att få ta ut ryttare, ungefär som till ett mästerskap, tror jag går att hitta. Skillnaden blir att förbundskaptenerna får engagera sig och ta ut ryttarna. Som arrangör skulle Sverige har rätt till två platser av de 18. Normalt får man en plats som arrangör och så har vi Peder Fredricson bland de tio bästa på världsrankningen. Men det är en hypotetisk diskussion vill jag tillägga, säger han till SVT Sport.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.