Douglas Lindelöw och Casquo Blue (arkivbild. Foto Privat)

Världscuppoäng till Douglas Lindelöw – seger för Lynch

Under söndagens världscupomgång i Leipzig blev det seger för irländske Denis Lynch. Douglas Lindelöw tog viktiga världscuppoäng.

Vid söndagens världscup i Leipzig var tre svenska ryttare med – Evelina Tovek, Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw.

Av dessa var det endast Douglas Lindelöw med Casquo Blue som gick till omhoppning. Där satsade Douglas allt och fick dagens tredje bästa tid som skulle ha gett en andraplats om de varit felfria, men ett förargligt nerslag gjorde att de slutade på tionde plats.

Placeringen ger dock 7 viktiga världscuppoäng och Douglas har nu sammanlagt 12 poäng inför slutspurten i världscupen.

Segern gick idag till irländske Denis Lynch med GC Chopin’s Bushi. Tvåa respektive trea var Tysklands Christian Ahlmann med hingsten Dominator 2000 Z och Marcus Ehning med Comme Il Faut.

Precis som tyska fälttävlansstjärnan och OS-guldmedaljören Ingrid Klimke är framgångsrik inom dressyr (Läs mer här och få referatet från hennes inspirerande Sverigeclinic under lördagen > >  ) är hennes fälttävlanskollega och guldlagkamrat Michael Jung framgångsrik i hoppning – idag blev det en femteplats för honom med Fischerchelsea.

Evelina Tovek med Dalila de la Pomme fick 8 fel i grundomgången och Henrik von Eckerman med Castello 194 fick 13 fel.

Resultat här > > > 

och här > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.