Rich Fellers

Världscupvinnare avstängd för övergrepp

Världscupvinnaren Rich Fellers och hans fru Shelley har blivit tillfälligt avstängda från ridsporten efter anklagelser om ”misconduct”, som ungefär kan översättas som trakasserier eller övergrepp. Detta rapporterar Chronicle of the Horse.

Det var U.S. Center for SafeSport, en organisation som verkar under USA:s olympiska kommitté och ansvarar för att utreda anmälningar om övergrepp och trakasserier inom olympiska idrotter, som på tisdagen meddelade att paret stängts av.

Anklagelserna har framförts av Rich Fellers tidigare elev, juniorryttaren Maggie Kehring, 18.

Tillsammans med sin fru driver Fellers Stables LLC i Oregon, USA.
61-årige Rich Fellers, 61 vann med Flexible världscupfinalen i ‘s-Hertogenbosch 2012 och han red även OS samma år.

Genom sin advokat har Maggie Kehring sagt till Chronicle of the Horse att hon flyttade till Wellington, Florida förra året för att fortsätta träna med Darragh Kenny och Hardin Towell.
”De har gett mig en trygg plats att träna och utvecklas som ryttare. Jag förstår att alla vill diskutera och spekulera kring min tidigare tränare och de omständigheter under vilka jag lämnade, men snälla gör inte det.”
Hon säger vidare att hon medverkat i SafeSports process och går vidare med sitt liv.

Amerikanska ridsportförbundet, USEF, har lämnat en kommentar till Chronicle of the Horse:
”USEF tar anklagelser om övergrepp mycket allvarligt, och stödjer den tillfälliga avstängning som US Center for safe sport utfärdat. Viktigast av allt är att vi respekterar att processen är privat och konfidentiell för alla inblandade parter.”

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.