Vinnare är Alamo och Steve Guerdat Foto: Fredrik Jonsving. Peder Fredricson med Catch Me Not S Martin Fuchs och Clooney när de tog silverplatsen i världscupfinalen i Göteborg 2019. Foto: Fredrik Jonsving. Catch Me Not S med Peder Fredricson Foto:Fredrik Jonsving Catch Me Not S med Peder Fredricson Foto:Fredrik Jonsving

Guerdat åter vinnare – Peder trea med Catch Me Not S

Spänningen är på topp, banan för round B är lite luftigare: dags för andra rundan.  Steve Guerdat  Martin Fuchs och Peder Fredricson .

Världscupfinal omgång III, andra rundan Round B

Banbyggare Santiago Varela gjorde andra omgången något luftigare med längre distanser, totalt 12 hinder med 15 språng.  Borta var vattnet under tidigare hinder 10 – nu nummer 14. Istället var det vatten i en tvåkombination längs med sargen. Normalt sett är det många som inte startar den andra omgången även om de är kvalificerade. ryttare på den här nivån väljer att spara sina hästar. Så gjorde Henrik von Eckermann som avstod start.

Första felfria i andra rundan var Olivier Phillippaerts och H&M Legend of Love som med råge reparerade sin första runda där de kraschade. Nu stannade de på totalt 11 fel liksom Abdel Said och Jumpy van de Hermitage.

Abdel Said med sin härliga häst Jumpy van de Hermitage Foto:Fredrik Jonsving

Helgens sensation Jaroslaw Skrzyczinski med underbara Chacco-Blue-dottern Chacclana, bara 10 år och en lysande framtidshäst, hade två ner i första rundan. Det blev åter för hett och även om Chacclana verkar besitta all världens scope och spänst föll två bommar. Men oj vilken häst, den blir spännande på EM i Rotterdam.

Jaroslaw Skrzyczynski med Chacclana Foto:Fredrik Jonsving

Eduardo Alvarez Aznar med Rokfeller de Pleville Bois Margot hade allt i sin hand inför dagen 8 fel i första rundan tippade vågskålen. Nu blev det ännu ett hinder ner och 12 fel totalt puttade honom neråt i resultatlistan.

Eduardo Alvarez Aznar och Rokfeller de Pleville Bois Margot Foto:Fredrik Jonsving

Regerande mästaren Beezie Madden och Breitling LS petade ner hinder 9 och slutade med 11 fel och därmed beseglade hon sitt öde, det blev ingen upprepad seger.

Beezie Madden och flotte hingsten Breitling LS Foto:Fredrik Jonsving

Niels Bruynseels och Delux van T & L gjorde en suverän andra omgång tills det blev dags för insprånget i den avslutande tvåkombinationen som de rev grovt.

Niels Bruynseels med Delux van T LFoto:Fredrik Jonsving

Max Kühner och hans undersköne Clarimo-son Chardonnay var suveräna i första omgången, och det började otroligt br. Inför 9:an ropade Max ohhhh men det klarade sig där. Dock sprack det i tvåkombinationens utsprång och sista for ner i bara farten. Totalt 14 fel och ett rejält ras neråt.

Max Kühner med Chardonnay Foto:Fredrik Jonsving

Daniel Deusser och Scuderia 1918 Tobago Z gjorde ännu en glödhet fenomenal ritt felfritt och stannade på sex fel, stark avslutande dubbelnolla, Weltclasse.

Daniel Deusser och Scuderia 1918 Tobago Z Foto:Fredrik Jonsving

Peder Fredricson och SWB-hästen Catch Me Not S, uppfödd av Krister Svedberg och ägd av Ebba Berglöf, har den raraste hejaklacken som med ljuva unga flickstämmor ropar: Hejja Peder. Något vi alla vill instämma i. Catch Me Not hoppade hus, publiken drog efter andan, det oades och aaades. Skulle det gå? Pappa Ingvar Fredricson ställde sig upp på pressläktaren och tog tag i relingen inför de sista sprången. Jo men visst! Felfritt, totalt fem fel och garanterat på pallen.

Catch Me Not S med Peder Fredricson Foto:Fredrik Jonsving

En som är glödhet till pallen är Martin Fuchs med Clooney, läs vår intervju med honom här. Radarparet var felfria i första rundan, nästan lattjade runt denna stora andra omgång, det såg stensäkert ut och gick felfria i mål! Totalt tre fel och på pallen.

Clooney 51 och Martin Fuchs Foto: Kim C Lundin

Steve Guerdat och Alamo red in med två fel som slutresultat efter en fenomenal felfri ritt där Alamo knackade här och där men ändå klarade det!Segrare än en gång.

Alamo Steve Guerdat Foto: Kim C Lundin

Prispall

Guld Steve Guerdat / Alamo 2 fel
Silver Martin Fuchs / Clooney
Brons Peder Fredricson / SWB-hästen Catch Me Not S, uppfödd av Krister Svedberg och ägd av Ebba Berglöf

Startlista  Live-resultat

Banskiss omgång A

Banskiss omgång B

Game on! Finaldags med Guerdat i ledning – Peder trea

Resultat värlsdcupfinal II

Rankning i världscupfinalen efter final II

Resultat värlsdcupfinal I

Start och resultatlistor

Gothenburg Horseshow hemsida

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.