Niklas Arvidsson - Hotmail (Arkivbild). Foto Kim C Lundin

Världsstjärnorna vann i inledningen av nya svenska stortävlingen

Torsdagen och fredagen på nya stortävlingen Westcoast Equestrian Week på Åbytravet bjöd på segrar av världsstjärnorna Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson. Men storklassen ATG Riders League 1.50 togs av en nationell stjärna.

I inledningen av Westcoast Equestrian Week torsdag – fredag var det världsstjärnorna Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson som kammade hem de stora segrarna.

Torsdagens 1.45 vanns av Malin Baryard Johnsson och Lövstahingsten El Barone, knappt före en annan VM-ryttare, Jens Fredricson med Karmel van de Watering, blott sju hundradelar långsammare.

Malin Baryard Johnsson – El Barone 111 Z (Arkivbild). Foto LGCT

I torsdagens kval till ATG Riders League vann Sabine Olsson med Maryland före Malin Baryard Johnsson och Harley Davidson. Trea blev Peder Fredricson med Expression From Second Life Z.

På fredagen segrade det möjliga VM-ekipaget Peder Fredricson och Catch Me Not S överlägset – med nästan sex sekunders marginal – före U25-ryttaren Stella Röhlcke med Delina.

Peder Fredricson - Catch Me Not S
Peder Fredricson – Catch Me Not S Foto KimC.nu by Ateni AB

Peder vann även fredagskvällens ackumulatorhoppning med Jumper d’Oase.

På lördagen var det dags för ATG Riders League, där Emma Emanuelsson och Ladina PS tog den första heatsegern, Mathilda Bohlin och Domino van de Zuuthoeve tog den andra, Evelin Lavén och Easy Q den tredje, Py Jägerdén och AHG Whiterock Luis den fjärde och Niklas Arvidsson och Hotmail den femte. Det blev till slut Niklas som vann den avslutande totalsegern i Winning Round.

Niklas Arvidsson – Hotmail (Arkivbild). Foto Kim C Lundin

Alla resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.