Svensk trio i världscupen med PEder Fredricson, Irma Karlsson och Henrik von Eckermann. Foto: Kim C Lundin

Irma Karlsson på pallplats i Madrid

Världscuphoppningarna i Madrid började bra för Sverige med en felfri Irma Karlsson, Henrik von Eckermann och Peder Fredricson var inte sämre. All placerade sig och plockade värdefulla poäng.

Madrid världscupkval

Till omhoppning i startordning:

Irma Karlsson / Ida van de Bisschop har 9 poäng
Francois Jr Mathy / Uno de la Roque har 5 poäng
Wilm Vermeir / Iq van het Steentje
Eric Van der Vleuten / Zigali P S
Daniel Deusser / Tobago Z har 20 poäng
Niels Bruynseels / Delux van T & L har 18 poäng
Pieter Devos / Claire Z har 39 poäng
Henrik von Eckermann / Toveks Mary Lou har 5 poäng
Steve Guerdat / Ulysse des Forets har 41 poäng
Peder Fredricson / H&M Christian K har 22 poäng

Sammanfattning och omhoppning

De tre svenska ryttarna Irma Karlsson, Henrik von Eckermann och PEder Fredricson kommer att åka från Madrid med minst sju världscuppoäng vardera. Med tio till omhoppning, Irma först ut men både Henrik och Peder har riktigt bra optimala chanser att ta mycket poäng.

Irma och Ida är snabba, att gå ut först är aldrig enkelt, men de satsade säkert på felfritt och stannade på 48,28 sekunder. Efter tre ryttare stod sig fortfarande Irmas tid och felfria runda. Inte heller Eric van der Vleuten med Zigali P S ändrade på det utan rev.

Daniel Deusser och Tobago Z satsade mot ryttarens andra världscupseger för säsongen, felfritt och snabbt på 46,73 sekunder och ny ledning. Niels Bruynseels och Delux van T & L satsade rejält, var säkert och fint felfria men tog inte Irma och Idas tid.

Segraren i Stuttgart Pieter Devos förmådde inte återupprepa den bravaden med Claire Z och tog inte heller Irmas tid. Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou rev andra hindret och fick börja säkra upp för att inte dra på sig fler fel. Snabbast hittills bland de med fyra fel och blir sämst sjua med tio världscuppoäng.

Steve Guerdat och Ulysse des Foret hade ett toppen läge, massor med poäng redan och näst sist ut. Snabb, felfri runda, klarade Irmas tid men inte ledande Daniel Deusser, 47,12 sekunder.

Sist ut var Peder Fredricson och H&M Christian K som fick ett stopp på andra hindret, helt okarakteristiskt. Det gav flera tidsfel även om det inte blev fler hinderfel, en tionde plats och tiden 65,43. sekunder.

Daniel Deusser segrar före Steve Guerdat och Irma Karlsson är trea och har gjort sitt bästa världscupresultat.

Grundomgång Madrid världscupkval

Första svensk ut i världscupen var Irma Karlsson med stoet Ida van de Bisschop (BWP f -08 e Kashmir van Schuttershof-Papillon Rouge) och de hade med sig bra poäng från kvalet i Lyon. Här satte de direkt en riktigt bra, felfri runda och har med det säkrat fler poäng på väg mot världscupfinalen i Göteborg.

Irma Karlsson och Ida van de Bisschop Foto: Fredrik Jonsving

I halvtid hade fyra ryttare tagit sig felfritt igenom och inom tiden medan två ekipage drog på sig ett förargligt tidsfel.

Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou (Westf f -06 e Montendro-Portland L) hade startnummer 33 och på ett av de första sprången såg det lite trixigt ut. Men sedan var rytmen snabbt på plats, Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou gick enkelt vidare till omhoppning efter en snabb ritt.

Toveks Mary Lou och Henrik von Eckermann. Foto: Kim C Lundin

Peder Fredricson med H&M Christian K (KWPN f -07 e Namelus R-Calvados) gick ut som nummer 36 av 40 startande. De startade starkt och banan såg märkligt enkel ut men det var felfritt.

H&M Christian K och Peder Fredricson Foto: Kim C Lundin

Live-resultat
Startlista

Banskiss

SVT Play med start 12.50

FEI-tv (krävs abonnemang)

Start- och resultatlistor

Totalställning, världscupen

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.