Henrik von Eckermann. Foto: Fredrik Jonsving

Viktiga världscuppoäng till svenskarna

Både Stephanie Holmén och Henrik von Eckermann tog hem viktiga världscuppoäng i den – för året – sista världscuptävlingen i belgiska Mechelen.

Inget av de svenska ekipagen tog sig till omhoppning. Men för både Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou och Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow räckte det ändå till viktiga världscuppoäng. Nio till antalet för von Eckermann, två till ”Speffi”.

Bara fyra av de 35 startande ekipagen tog sig till omhoppning. Tre av dessa: segrande Christian Ahlmann/Clintrexo Z (Tyskland), Kevin Stout/Edesa’s Cannary (Frankrike) och världsettan Harrie Smolders/Don VHP Z N.O.P från Nederländerna lyckades prestera dubbelnollor.

Även Ludger Beerbaum (Tyskland) var med i omhoppningen men fick där 14 fel.

Det bristfälliga omhoppningsfältet gav fri väg för fyrafelare att slå sig in på resultatlistan.

Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou slutade åtta.

– Mary Lou hoppade fint. Jag fick en liten touch på tredje hindret. Då kändes som att nu är hon vaken och kan inte riva. Men så drev vi lite inåt på hindret hon rev, säger Henrik von Eckermann till Svenska Ridsportförbundet.

Nu väntar en månads vila för superstoet Mary Lou.

– Hon behöver hämta andan ett tag. Efter Amsterdam rider jag Bordeaux. Så jag har två chanser kvar. Går det så går det att ta sig till final, säger von Eckermann.

Evelina Tovek fick nio fel med Castello.

Resultat

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.