Jens Fredricson - Markan Cosmopolit, felfria i första och andra rundan av VM! Foto Digishots

[ VM i Herning ] Sverige leder lagtävlingen!

Efter den första omgången, en tidshoppning över 14 hinder, ligger Sverige i topp av

Jens Fredricson – Markan Cosmopolit, felfria i första rundan av VM! Foto Digishots

Jens Fredricson och Markan Cosmopolit (SWB) inleder för Sverige med en felfri runda. Till en början ger den en tätplacering, men efter hand kommer många ekipage som slår tiden med flera sekunder. När klassen är slut har de halkat ner till 23:e plats.

Malin Baryard Johnsson – H&M Indiana, VM i Herning. Foto Digishots

Malin Baryard Johnsson får problem idag. Att H&M Indiana är taggad är ingenting ovanligt, men idag överhoppar hon på ett sätt som Malin inte vet hur hon ska hantera. Och det blir värre och värre under ritten. Malin lyckas ändå styra upp det någorlunda men i vattnet får de ett tramp och sedan faller även en bom i tvåkombinationen.

Så kommer Sveriges tredjeryttare Henrik von Eckermann med King Edward. Det är ovanligt att King Edward tappar flytet och blir hängande i luften, men det händer i början av banan. Sedan spinner de loss i vanlig stil och med något undantag håller flytet hela vägen. Henrik får mana på och stretcha ut sprången till sista hindret, men det menar han bara var bra  – för farten.

Läs här vad Henrik sa efter ritten  > > >

Peder Fredricson och H&M All In avslutar för Sverige. 16-åriga ”Allan” är fräschare än någonsin och rinner fram över banan som en näve kvicksilver med sin flytande, vägvinnande galopp.

När klassen är slut ligger Peder fyra och Henrik femma.

Och Sverige leder lagtävlingen!

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.