Henrik von Eckermann bjuder in till clinic. Foto: Fredrik Jonsving

Von Eckermann vill ha en frågvis publik

Henrik von Eckermann gör ett avbrott i världscupsäsongen och kommer till Flyinge för att hålla clinic. Landslagsryttaren ska bland annat prata om hur man behåller en häst i världstoppen.

– Jag håller egentligen aldrig clinics, det är väldigt svårt att få till det i mitt tidsschema, men den här gången har jag gjort ett undantag, säger landslagsstjärnan i ett pressmeddelande från arrangören.

Von Eckermann utlovar en lärorik clinic med mersmak. På plats finns också Fredrik Jönsson och Flyinges stallmästare Jens Fredricson.

– Jag vill att man ska gå därifrån och ha fått svar på alla frågor man har med sig. Att man verkligen fått veta det man ville veta, säger Henrik.

Handfasta tips

Henrik von Eckermann lovar också att sitta upp och visa tips från hästryggen.

– Och där kan jag förhoppningsvis visa och berätta till exempel varför en rutinerad ryttare inte behöver ha så lång tid på sig innan den har ett bra samspel med hästen.

Clinicen pågår hela dagen den 31 oktober. Henrik von Eckermann vill redan nu öppna för en frågvis publik. Han utlovar att prata högt och lågt från unghästchampionat till hur man gör för att hålla en häst fräsch nog för världseliten.

– Går man från den här clinicen och känner att man inte har fått svar på sina frågor – då får man nog skylla sig själv. För då har man inte vågat fråga – och jag vill att alla ska komma laddade med frågor och vara nyfikna på hur vi jobbar, säger landslagsryttaren.

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.