Beezie Madden med Garant och Henrik von Eckermann med Little Magic d'artchaut med den lilla skillnaden mellan seger och sjunde plats markerats med en ring Foto: Kim C Lundin

Youngster-final med SWB – Albfuehrens Maddox placerad

Det blev en rafflande omhoppning. Henrik von Eckermann och Little Magic d´Asschaut var sekunden snabbare när sista hindret föll.  Steve Guerdat tog Albfuehrens Maddox till placering.

Den stora Youngster-finalen i Aachen är öppen för 7- och 8-åriga hästar som gjort resultat. Finalen har genom åren varit ett verkligt första genombrott för många stora stjärnor. En placering i den här finalen betyder att hästen tagit klivet från lovande till begynnande stjärna.

Dagens klass var speciellt utslagsgivande då rätt rejäla regnskurar gjort banan lite svampig och tung. Flera drabbades av fel mot slutet på banan för det sög en del och banpersonalen gick runt med de specialgjorda ”stamparna” för att laga.

Av de 30 kvalade gick 13 ekipage till omhoppning, en riktigt snabb sådan. Med åtta fel i grunden blev det ingen omhoppning för H&M Crusader Ice och Peder Fredricson.

Peder Fredricson med godkände hingsten H&M Crusader Ice (SWB f -11 e Cabachon x Corland, uppf Thina Stigsson, äg Grevlundagården)  Foto: Kim C Lundin

Svenskfödde Maddox (SWB valack f -11 e Cohiba-Maraton, uppf Liselotte Tillberg,) numera med förnamnet Albfuehrens gjorde verkligt bra ifrån sig som dubbelnolla under Steve Guerdat. Till slut blev det en fjärde plats trots satsning mot seger.

Steve Guerdat med Albfuehren´s Maddox SWB-registrerad Foto: Kim C Lundin

Henrik von Eckermann rider Little Magic d´Asschaut (BWP f -11 e Back Gammon – Nonstop) som tidigare ridits av fästmön Janika Sprunger. En häst som går klockren passgång i skritt men är mycket kompetent på banan. Henrik tog sig enkelt till omhoppning och tillsammans var de snabbare än någon annan i omhoppningen. Om inte om. Ett förargligt pet på sist hindret, ett bakbensfel, förvandlade en seger till en sjundeplats.

Henrik von Eckermann och Little Magic d´Asschaut Foto: Kim C Lundin

Segrare i klassen blev Elisabeth ”Beezie” Madden med Garant (KWPN f -11 e Warrant x Verdi TN) som var snabb och felfri i både grund och omhoppning. Hon vann dessutom ett föl som förstapris, ett vackert hingstföl med en suveränt fin hoppmamma. Tyvärr presenterades inte stammen så det gick fram.

Elizabeth Madden rider Abigail S Wexners Garant  Foto: Kim C Lundin
Hingstfölet och Garant bekantar sig med varandra Foto: Kim C Lundin

För stoägare som valt att betäcka med PS Flyinges hingst For Laubry är det bara att gratulera. Tillsammans med Paul Schockemöhles stalljockey Patrick Stühlmeyer gjorde han en fin grundomgång och rev bara sista hindret i omhoppningen i likhet med flera andra. En blivande stjärna helt enkelt.

Patrick Stühlmeyer med PS Flyinge& Partners AB godkände hingst For Laubry (BWP f -11  e For Passion D Ive Z x Quorum de Laubry)  Foto: Kim C Lundin
Patrick Stühlmeyer och For Laubry  Foto: Kim C Lundin

Resultat Youngsterfinal

CHIO Aachen webbsida

Start- och resultatlistor

 

Högt rankad 7-åring exporteras

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.