Felicia Grimmenhag på sin fina häst Tarot när de tävlade på häftiga Blue Hors Stuteri. Foto: Helena Ager.

Felicia Grimmenhag: ”Det fattas så lite och det taggar mig att träna mer”

Det har varit en tuff träningsvinter för Felicia Grimmenhag – i helgen var det dags för första tävlingen. det långsiktiga målet är: Paralympics. Häng med i Felicias blogg och vlogg.

De svenska para-ryttarna har haft stort tävlingsmeeting på danska stuteri Blue Hors, en fantastisk anläggning på Jylland i Danmark. Säsongen för att börja skaffa sig kvalresultat inför kommande mästerskap har börjat. Felicia Grimmenhag berättar i sitt senaste blogginlägg om att vintern varit jobbig av många skäl. Hennes egen hälsa, smittläget – Felicia och Tarot har varit smittfria men träningen har blivit lidande.

Tävlingsmässigt gick det hyfsat enligt Felicia själv som blev lite retad/taggad/motiverad:

”I Danmark kom jag på femteplats alla tre starterna under helgen. Med en hyfsad bra procent och hyfsad bra prestation. Det som gjorde mig lite förbannad var att jag första starten hade kunnat klättra upp till en andra placering om jag hade fått en halv procent högre. Andra dagen hade jag kunnat klättra upp till en tredje placering om jag hade fått en procent högre. De där småmarginalerna (och vi pratar verkligen hundradelar ena dagen) var lite triggande, både för ilskan men också för motivationen. För även om jag hamnade precis efter de andra så är det inga dåliga/mediokra ryttare vi pratar om. Utan det här är duktiga ryttare, och det betyder att med mer träning kommer jag kunna slå dem.”

Du hittar inlägget här.

Här i vloggen kan du följa Felicias Danmarksäventyr med Tarot och Helena Ager som bland mycket annat fotograferade och körde hästlastbilen.

Du kan följa Felicias blogg här.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.