Felicia Grimmenhag ryter ifrån mot de elaka kommentarerna online. Foto: Fredrik Jonsving

Felicia Grimmenhag: ”Jag är inte ett fan av skitsnack”

Skitsnacket får Felicia Grimmenhag att se rött. Om det handlar hennes senaste blogginlägg, efter att pararyttaren tvingats sälja sin andra häst på fyra och ett halvt års tid.

Så här skriver Felicia i bloggen om hästen Fabbe: ”För lite mer än en vecka sedan var vi inne på återbesök med honom hos veterinären, och efter alla undersökningar kom vi fram till att han inte skulle hålla för det arbetet en satsning krävde. Många antar att paradressyrhästar inte går speciellt tufft. Men för att ha styrkan och fysiken för att tävla på den nivån och även klara av resorna till andra länder krävs det en frisk och stark häst. Jag hade sett det komma ett tag och har gråtit många gånger. Så när veterinären gav beskedet kom det inte som en blixt från klar himmel. Utan jag började direkt tänka praktiskt, och hur vi skulle gå till väga för att hitta ett bra hem till honom. Sanningen är att jag/vi vill få iväg honom ganska fort. Inte för att vi inte bryr oss, utan tvärtom. Att se honom och mysa med honom gör otroligt ont för att man vet att han ska åka”.

Elakheter online

När Felicia offentliggjort att Fabbe skulle säljas trillade elaka kommentarer in på hennes Facebook. Något som gör en svår situation mycket värre, menar pararyttaren. Hon drar också paralleller till de elaka kommentarer Anna Freskgård fick motta efter att hon förlorade Box Quite i Tryon.

Nu uppmanar Felicia till eftertanke innan man börjar knappa på tangenterna.

Här hittar du hela blogginlägget. 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.