Ett axplock ur bloggbilderna. Foto: Giovanna Piccoliori

Giovanna Piccoliori: ”Ett tårfyllt farväl”

Giovanna Piccoliori tar oss med i del sex, och sista, delen av sin praktik hos den beridna högvakten. Denna gång får vi hänga med in i hovstallarna och ut på tur med de väluppfostrade hästarna.

Under praktiken fick Giovanna bland annat en ”egen” häst i form av fina Ulv. När praktiken led mot sitt slut var det alltså dags att ta farväl. ”Av sorg för att jag lämnar ett sånt stället jag trivs så bra på. Självklart var det jobbigt de två sista veckorna för kroppen, för mig som inte är van att jobba “heltid”. Trots det var det inte svårt att gå upp ur sängen på morgonen med en timmes pendlande. Men fortfarande trots att jag var helt slut så var allt så himla kul. Självklart också kommer jag sakna lilla Ulv så himla mycket också. Hästen jag fick rida varje dag i 4 veckor. Han är så underbar, lätthanterlig, arbetsvillig, mjuk, och så snäll, charmig. Redan för en vecka sen började jag tänka på hur tråkigt det kommer vara att inte få rida honom”, skrev Giovanna i sin tidiare blogg.

Men praktiken födde nya drömmar. Bland annat var hon säker på att hon skulle bli soldat till slut. Hur det gick kan du läsa om i hennes blogg här på Ridenews.

Giovannas blogg hittar du här. 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.