Felicia Grimmenhag. Foto: Privat

Grimmenhag: ”När ideellt arbete försvinner så gör min satsning detsamma”

Ideella krafter är viktigt för både ridklubbar och ryttare. Många bidrar med en stark insats för att föra sporten vidare. Felicia Grimmenhag vill i sitt senaste blogginlägg påtala hur viktiga de ideella krafterna är.

– Jag är inte den enda inom ridsporten som måste förlita sig på ideellt arbete. Oavsett om det är föräldrar, mor- eller farföräldrar, syskon, kompisar eller andra som hjälper. Handikappridning är den största sporten för funktionshindrade i hela Sverige. Den utklassar alla andra sporter med hästlängder, bokstavligt talat. Och den stora byggstenen i hela verket är just ideellt arbete, skriver Felicia.
Hon påtalar också att just parasporten är ännu mer beroende av just ideella krafter än annan idrott.
– I alla parasporter bygger möjliga satsningar på ideellt arbete från eldsjälar som väljer att engagera sig. Människor som aldrig förväntar sig att få någonting tillbaka. Från några gånger i veckan, till varje dag, medverkar i de aktivas satsning. Varför? För att som funktionshindrad är det svårt att bara få allt att gå runt ekonomiskt som det är, skriver Felicia.

I bloggen förklarar hon ingående hur viktiga de ideella krafterna är för att få runt verksamheten varje dag.

– Tanken med inlägget är inte att allt ska handla om ekonomin och att det på något sätt är synd om paraidrottare, utan det dåliga samvetet som ofta tillkommer i satsningen, skriver Felicia.

Blogginlägget i sin helhet kan du läsa här. 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.