Hanna Berg. Foto: Fredrik Jonsving

Hanna Berg: ”Därför väljer jag fälttävlan”

Tre i ett. Det är vad som får Ridenews bloggare Hanna Berg att välja fälttävlan. ”Att rida fälttävlan är för mig den mest optimala grenen. Jag och min häst måste visa vårt samarbete, förtroende och tillit”, skriver hon i bloggen.

– Någonstans under ponnytiden började det… Jag var väldigt intresserad av varierad ridning från början, även om jag inte såg det på samma sätt som idag. För mig var det bara så att man red dressyr, hoppning och “lekte i skogen”. Tävla var inget jag visade intresse för. Kanske också för att mina ponnyer var lite speciella, de större ponnyerna jag fick, köpte vi väldigt billigt för att de ville inte tävla, skriver Hanna.

Just tävling var från början alltså inte planen. Men som bekant kan en plan ändras. Redan som barn började Hanna bygga terränghinder i skogen och tränade dressyr och banhoppning på hemmaplan.

– När jag en dag fick hem Flickan (Quite Survivors mamma), som var en pensionerad fälttävlanshäst, sa jag till min mamma att jag vill börja tävla fälttävlan. Är det det som kallas alla föräldrars dröm?

Efter det blev Hanna Berg frälst i fälttävlan och i dag rider hon i landslaget. I bloggen berättar hon mer om vad som gör att just den grenen lockar henne mest.

Du hittar den här. 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.