En av 2013 års godkända hingstar får vara exempel, Per-Ola själv står med unghästarna  Dazzzle, delvis dold Makebelieve Foto: Kim C Lundin

Guidad rundtur i hopphästens exteriör med Per-Ola Forsberg

Snart är det bruksprov och Per-Ola Forsberg funderar över hur domarna egentligen beskriver hopphästens exteriör och vad som är bra och dåligt. Han vet vad han vill ha – häng med!

Rallycrosshingstar eller bara rejält med stamina

I sitt senaste blogginlägg jämför Ridenews bloggare Per-Ola Forsberg dagens topphästar med rallycrossbilar. Ingen dålig jämförelse och hoppsport av idag är ganska väsensskild mot för 10 år sedan. Då var kapacitet och stort hopp det viktigaste. Idag gör de snabba tävlingsunderlagen, de tekniska banorna och den allt viktigare tiden att stora tunga hästar inte passar längre.

En hopphäst idag ska vara snabb, vig, vändbar i luften som en katt, spänstig och ha ork för de många språng i det tempo som krävs idag – bland annat. Över tid har Per-Ola Forsberg definierat vad han vill se av varje liten bit av en häst för att den ska vara en modern rallycrossbil.

Hopphästens exteriör

I Per-Olas blogg utvecklar han sina tankar kring alla viktiga byggstenar i hopphästens exteriör. Varför han vill ha en viss vinkel här och en anna bredd där, lite öppet någonstans men slutet på ett annat ställe.  Låter det avancerat? Inte alls, ta en kopp kaffe eller te och begrunda Per-Ola Forsbergs analys för den är grundlig. Håller du med?

Per-Ola Forsbergs senaste blogginlägg

Här kan du följa bloggen kontinuerligt.

Per-Ola Forsberg tar rygg på de bästa i avelsarbetet

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.